Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

adom1206 22:26, 04 sie 2014

Martuś a jak świerki serbskie od sarenek uchronić też taśmą Fajnie mieć zwierzynę dziką za oknem ale straty też są.U mnie serby,świerk kłujący, brzoza,klon i tuje sarenki załatwiły.A ja głupia jeszcze im wiadra z wodą na łąkę wystawiam żeby miały co pić w te upały.Wioletko czyli problemy ze zwierzynką wszędzie są.
Zielona 22:58, 04 sie 2014

adom1206 napisał(a)
Martuś a jak świerki serbskie od sarenek uchronić też taśmą Fajnie mieć zwierzynę dziką za oknem ale straty też są.U mnie serby,świerk kłujący, brzoza,klon i tuje sarenki załatwiły.A ja głupia jeszcze im wiadra z wodą na łąkę wystawiam żeby miały co pić w te upały.Wioletko czyli problemy ze zwierzynką wszędzie są.

byłam u Ciebie
wiunia 20:31, 05 sie 2014

adom1206 napisał(a)

Na to wygląda Agnieszko to bardzo przyjemne obserwować zwierzaki ale potem widzieć straty na ukochanych rabatach to już nie takie fajne Pozdrawiam serdecznie i miło, że zajrzałaś
nicol21 23:06, 11 sie 2014

co słychać u szaraczka z grządki?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Milka 11:47, 12 sie 2014

Szaraczki słodziaki, ale szkody nie mniejsze niż moje psy czynią, pozdrawiam
grembosia 17:40, 12 sie 2014

Wiuniu, ależ pięknie przycięłaś Danici, a jaka piękna szałwia i donice- miodzio! Ogród nabiera rumieńców.

Widzę, że żywopłot grabowy nieźle wygląda, ja też się na taki skusiłam na tyłach działki, bo najpierw chciałam tam mur ceglany, potem chciałam dokupic przylegającą działkę, ale skończyło się na tym, że dopiero po trzech latach zdecydowałam się na żywopłot grabowy. Teraz to już nie miałam wyboru, bo działkę jednak kupił ktoś inny i niebawem zacznie się budowac... Ale nie żałuję, bo graby w szpalerze są cudne, będziemy miały szczelny płot cały rok.
I jeszcze, czytałam kiedyś o problemach z sąsiadem, nie zazdroszczę, bo znam to z autopsji... Najważniejsze, nauczyc się go nie widziec, ot traktowac jak powietrze...
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za odwiedzinki u mnie.
wiunia 21:34, 12 sie 2014

nicol21 napisał(a)
co słychać u szaraczka z grządki?

Witam Cię serdecznie!
Szaraczek ostatnio był widziany kilka dni temu na polu naprzeciwko mojego ogrodu mam nadzieję, że mu się u mnie już nie podoba jak nie ma lawendy
wiunia 21:36, 12 sie 2014

Milka napisał(a)
Szaraczki słodziaki, ale szkody nie mniejsze niż moje psy czynią, pozdrawiam

Zgadza się Irenko więc nie tęsknię za nim nic, a nic i wcale nie chcę go widywać Pozdrawiam!
wiunia 21:51, 12 sie 2014

grembosia napisał(a)
Wiuniu, ależ pięknie przycięłaś Danici, a jaka piękna szałwia i donice- miodzio! Ogród nabiera rumieńców.

Widzę, że żywopłot grabowy nieźle wygląda, ja też się na taki skusiłam na tyłach działki, bo najpierw chciałam tam mur ceglany, potem chciałam dokupic przylegającą działkę, ale skończyło się na tym, że dopiero po trzech latach zdecydowałam się na żywopłot grabowy. Teraz to już nie miałam wyboru, bo działkę jednak kupił ktoś inny i niebawem zacznie się budowac... Ale nie żałuję, bo graby w szpalerze są cudne, będziemy miały szczelny płot cały rok.
I jeszcze, czytałam kiedyś o problemach z sąsiadem, nie zazdroszczę, bo znam to z autopsji... Najważniejsze, nauczyc się go nie widziec, ot traktowac jak powietrze...
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za odwiedzinki u mnie.

Dziękuję Grembosiu za miłe słowagrabiki rosną sobie całkiem dobrze tylko teraz przez tą pogodę chyba złapały jakiegoś grzyba więc zrobiłam oprysk, a sąsiad to taki cwaniak jak dziś wpadła cóka z mężem do nas i siedzieliśmy w ogrodzie psy dosłownie dały trzy szczeknięcia na kota po drugiej stronie pola naprzeciw naszego ogrodu, a ten zaraz głosniki w okno i puścił nagranie , my w śmiech , zawsze taka taśma leci ok 1 godziny , a dziś po kilku minutach wyłączył, patrzymy , a tu do nich jakiś samochód podjechał więc wyłączyli, a córka na głos: o sąsiadowi wstyd przed gośćmi za swoje zachowanie!
Pewnie się za słowa odegra dłuższym nagraniem ale ja go o...am z góry!
Jak nie umie żyć w zgodzie z innymi to jego sprawa ta złość do ludzi daje mu chyba sens życia...
Pozdrawiam serdecznie!
Alisonek 21:58, 12 sie 2014

Wiuniu moje graby dostały grzyba...buuu normalnie na liściach biały nalot się zrobił jutro czeka mnie pryskanie