Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

MirellaB 19:50, 06 cze 2015

Ładnie roślinki kwitną
Ciasteczko mniam mniam
Zakupy fajne. Tym brązowym się nie przejmuj, przyczyn może być wiele Nic złego im się nie dzieje, przynajmniej u mnie tak było i Bogdzia pisała, że to nie ma wpływu na ich żywotność
W kolejnym sezonie będą piękne
Borbetka 21:34, 06 cze 2015

Moja lawenda też zjadała buksy, dopóki jej nie obcięłam i nie zmarzła. Teraz odbija i buksy widać. Na razie grzyba nie ma. Zobaczymy, bo w takim tłoku to zawsze grzyba miały. Pięknie Wiola u Ciebie.
jolka 21:47, 06 cze 2015

Super buszz lawendowy i świetne zakupy w rewelacyjnej cenie.
Ja też rh posadziłam w tym tyg., zobaczymy jak porosną
Macham
wiunia 00:10, 07 cze 2015

Milka napisał(a)

Na bankbeda kwitnac, u mnie stare sadzonki, czesc zaczyna kwitnac, inne podrastaja, a co swieze sie wysialo, rosnie w oczach

I na to właśnie liczę
wiunia 00:14, 07 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Ładnie roślinki kwitną
Ciasteczko mniam mniam
Zakupy fajne. Tym brązowym się nie przejmuj, przyczyn może być wiele Nic złego im się nie dzieje, przynajmniej u mnie tak było i Bogdzia pisała, że to nie ma wpływu na ich żywotność
W kolejnym sezonie będą piękne

Uff, to dobrze, postaram się im dogodzić jak się tylko da
Upał dziś okropny jak chciałam podlać co nieco ok 23 to ciśnienie wody takie jak przysłowiowa krew z nosa. Chyba wszyscy podlewali...
wiunia 00:21, 07 cze 2015

Borbetka napisał(a)
Moja lawenda też zjadała buksy, dopóki jej nie obcięłam i nie zmarzła. Teraz odbija i buksy widać. Na razie grzyba nie ma. Zobaczymy, bo w takim tłoku to zawsze grzyba miały. Pięknie Wiola u Ciebie.

Moniko pochwały z Twoich ust to ho, ho...Dziękuję bardzo! Mam nadzieję, że moje buksiki jakoś dadzą radę.Jak sadziłam lawendę i bukszpany to zrobiłam dosć sporą odległość między nimi ale lawenda bardzo wyrosła. W sierpniu lawenda będzie cięta dość konkretnie więc żywopłocik odetchnie
wiunia 00:23, 07 cze 2015

jolka napisał(a)
Super buszz lawendowy i świetne zakupy w rewelacyjnej cenie.
Ja też rh posadziłam w tym tyg., zobaczymy jak porosną
Macham

Ja dzisiaj odpuściłam sadzenie za goraco było. W poniedziałek może zelży ten upał
Pozdrawiam Jolu!
Bogdzia 22:20, 07 cze 2015

Mirellka ma rację , nic im nie bedzie. Posadz jak należy do ziemii z torfem i podlewaj, nawozów ja bym nie dawała chyba ze dolistnie ale jak zaczna rosnąc młode przyrosty to i dolistnie sie nie da. Takiej ceny dla rh jeszcze nie widziałam ale sadzonki całkiem niezłe.
wiunia 22:47, 07 cze 2015

Bogdzia napisał(a)
Mirellka ma rację , nic im nie bedzie. Posadz jak należy do ziemii z torfem i podlewaj, nawozów ja bym nie dawała chyba ze dolistnie ale jak zaczna rosnąc młode przyrosty to i dolistnie sie nie da. Takiej ceny dla rh jeszcze nie widziałam ale sadzonki całkiem niezłe.

Dlatego Bożenko kupiłam te rh. Były przecenione, bo bardzo przesuszone, przekwitły i pełno w nich opadłych suchych liści Zrobiło mi się żal i dwa z kilku, które były w sklepie wybrałam. Jutro je posadzę jak nie będzie padało
Gardenarium 08:13, 08 cze 2015

wiunia napisał(a)
Bożenko czy twoje cudne rh po przekwitnięciu obrywasz z tych suchych kwiatostanów? To pewnie głupie pytanie przy tej ilości i wielkości krzewów u Ciebieale mnie korci, żeby zapytać

Ja co prawda nie Bożenka, ale odpowiem, że trzeba koniecznie wyłamywać, bo wtedy nie tracą energii na zawiązywanie nasion i szybciej puszczją nowe przyrosty, na których będą w przyszłym roku nowe kwiaty. Jak to zrobić jest na zdjęciach tutaj

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/369-jak-ciac-rozaneczniki

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies