Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

wiunia 16:39, 01 wrz 2013

Celinko - przycięłam tylko nie wiem czy aby niezbyt drastycznie

wiunia 17:21, 01 wrz 2013

Kilka fotek - przepraszam za kiepską jakość zdjęć ,ale robię je telefonem, aparat w naprawie

przesadzone turzyce włosiste i bachunan

wyrwane spod pergoli pnące nasturcje - mszyca zaczęła panować

rabata wzbogacona o ML obok świerków conica

posadzona hort. Phantom w towarzystwie trawek silver scepter (podzielona 1 szt) i kostrzewy sinej

mój miskancik zaczyna spełniać swoją rolę jako osłona tarasu
wiunia 17:22, 01 wrz 2013

Kilka fotek - przepraszam za kiepską jakość zdjęć ,ale robię je telefonem, aparat w naprawie

przesadzone turzyce włosiste i bachunan

wyrwane spod pergoli pnące nasturcje - mszyca zaczęła panować

rabata wzbogacona o ML obok świerków conica

posadzona hort. Phantom w towarzystwie trawek silver scepter (podzielona 1 szt) i kostrzewy sinej

mój miskancik zaczyna spełniać swoją rolę jako osłona tarasu
wiunia 17:23, 01 wrz 2013

O RANY NIE DOŚĆ, ŻE KIEPSKA JAKOŚĆ TO JESZCZE SIĘ ZDUBLOWAŁO !
09:01, 02 wrz 2013
Wiuniu mam u siebie kostrzewę od kilku lat,co dwa,trzy lata odmładzam ją.Ładnie rośnie i nie mam z nią problemów.Po zimie ładnie odrasta,tnę ją jak każde inne trawy na wiosnę.Nie dopuszczam do przekwitnięcia kwiatostanów chyba,że chcę by się rozsiała by mieć nowe sadzonki.Na jesień teraz likwiduję stare i wsadzę nowe i tak przez dwa,trzy lata.Bardzo ładnie wygląda na rabatach,mam jej sporo.
Widzę,że też trawy kupiłaś i szykują się zmiany na rabatach.Szybciutko rosną i są takie zwiewne..

Widzę,że mszyca weszła Ci na nasturcję,tak jak pisałam u mnie też właziła i już nie siałam więcej nasturcji.
U nas właśnie siąpi,dobrze,bo sucho jak..
Miłego dnia
ewa004 09:19, 02 wrz 2013

Wiuniu ale pięknie się u Ciebie robi
Oj jeszcze troszkę i będziesz leżeć na leżaczku i podziwiać

Nasturcję też kiedyś siałam i chociaż bardzo ją lubię to jednak ze względu na mszyce z niej zrezygnowałam
wiunia 09:59, 02 wrz 2013

Anulko, posadziłam trawki, choć na zdjęciach słabo je widać, bo kiepskie foto ale wygladają pięknie na rabatce postaram się odpowiednio pielęgnować trawki to może będą sie u mnie dobrze czuły Pozdrawiam serdecznie i życzę również miłego dnia!
wiunia 10:09, 02 wrz 2013

Ewuniu u mnie to pikuś w stosunku do Twoich rabat m.in. różanka pomału coś sie dzieje ale M już mi wymyślił wiatę garażową w miejscu, gdzie chciałam posadzić danici, aby tworzyły takie obrzeże rabaty i dały ładne tło dla ML ! "No to sobie przesadzisz potem "- powiedział- lata z tym garażem po całym ogrodzie i sam nie wie gdzie go postawić, już przesadzałam miłorzeba, bo miał być właśnie TU podjazd! Ale plan sie zmienił ! I tak to jest ale dam radę coś wynegocjuję, bo do postawienia garażu to jeszcze ho, ho, ho ! Pozdrawiam serdecznie!
ewa004 10:16, 02 wrz 2013

Wiuniu tak to już z tymi chłopami jest
Mój też wpadł na dziwny pomysł postawienia wiaty na podwórku
Byłam przerażona ,nie dość że ciasno to jeszcze takie cudo postawi, co pół podwórka zajmie a co najważniejsze miejsce gdzie kiedyś limki na zakręcie będą rosły (wiesz jaka to rabata na zakręcie ?)

Ile się naprodukowałam żeby go przekonać że to miejsce nie jest dobre ,i się udało... szuka dalej
Bogdzia 10:32, 02 wrz 2013

Oj znam te negocjacje niestety.Pozdrawiam .