Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Evchen 10:38, 16 lip 2013

Aniu, jestem u Ciebie na bieżąco W takim tempie to ja mogie..
popcorn 10:42, 16 lip 2013

Ania, cisy posadzone? pokażesz? bo chyba nie przegapiłam?

pozdrawiam, miłego dnia!!
Kindzia 11:04, 16 lip 2013

asc napisał(a)
Karolina - cis ci odpisałam na PW..dobra cena szkoda, że był tylko jeden I kopany z gruntu, mam nadzieję że sie przyjmie ... ale był wkopany w worku jutowym, bo one już jedna przeprowadzę zaliczyły, bo szkółka kiedyś była w innym miejscu. U nas z cisami jest straszna posucha

Kindzia - do Alinki pozbieram moje zbędne siewki.. jak zdążę wykopać ... i przywiozę
Jakbyś mój garnek widziała do wekowania, stary kilkudziesięcioletni wielki płytki gar, emaliowany. co to emalia dawno z niego zlała, w środku jedna rdza... szeroki, wiec ledwo się mieści na kuchence, tak jednym półdupkiem.. a na dno wrzucam stare pieluchy, albo co mi się pod rękę nawinie... Zdradź mi co za cudo kupiłaś, by nigdy tego nie kupować.. Moja to Bosch

Mam Boscha, bajeranckiego... I taka gówniana...
Właśnie też w emaliowanym wielkim gotowałam...myślałam, że może dlatego...mam takie specjalnie kupowane gary na indukcję, z małymi wgłębieniami na dnie, może w tych nic by się nie stało, ale one są za małe...

Ja mam nadzieję, że pogoda też mi pozwoli i podzielę swoje irysy bródkowe. To przywiozę, ładne mam.
Nic na razie więcej nie mam...młody ogród.
Mala_Mi 19:57, 16 lip 2013

Irenka.. od razu mówiłam, że go nie bierz, a potem że go wyrzuć Miałam sobie kępę zostawić, ale wyrzuciłam wszystko, a teraz walczę z rozłogami

Cisy - nie posadzone i szybko nie posadzę.. najpierw muszę przenieść gdzieś ten busz co mam.

Ale dziś dokupiłam jeszcze dwie kulki... dwie ostatnie. Więcej w szkółce kulek cisowych nie ma

Tak, że mam 3 szt. .. trochę się różnią wielkością, ale .. albo dotnę na wymiar jeden, albo zobaczę... jak posadzę. Pierwszą już przycięłam, a te dwie nowe jeszcze rosochate Dopiero co wyciągnięte z auta.

barbara_kraj... 20:05, 16 lip 2013

asc napisał(a)
Irenka.. od razu mówiłam, że go nie bierz, a potem że go wyrzuć Miałam sobie kępę zostawić, ale wyrzuciłam wszystko, a teraz walczę z rozłogami

O jakiej roślinie debatujecie?
KasiaWB 20:06, 16 lip 2013

Ania, ale wielgachne te kule cisowe super, od razu będzie efekt
Pozdrawiam
Mala_Mi 20:07, 16 lip 2013

Kindzia.. najpierw sadzimy a potem wysadzamy Takie to życie ogrodnika..

Najważniejsze, że dzień w pracy dziś był bardzo miły.... bo niedość, żw pomierzone co trzeba, to kupione cisy i mogłam zajechać do Przyjaznego Mariusza I jak zwykle coś dostałam Iryski syberyjskie...
A i kupiłam krwawnika kichawca,, spodobał mi sie

Praca

Krwawniki

Cisy i iryski też widać były wcześniej.

A to ślicznoty Mariusza..... jedna nie chciała zapozować..

A ta chciała

Mala_Mi 20:10, 16 lip 2013

barbara_krajewska napisał(a)

O jakiej roślinie debatujecie?

Basiu jej nazwy nie wie nikt.. ja na nią mówiłam pokrzywa.. nie udało sie ustalić... i już do niej nie będę wracać, bo poszła w siną dal.... nawet nie na kompost a do śmieć, by przez przypadek nie chciała rosnąć

Migawki wieczorne z ogrodu by Wam za łatwo nie było.. i uciekam do innych rzeczy....

Wczoraj miałam gościa

Mala_Mi 20:11, 16 lip 2013

Moja Luciferka zaczyna pokazywać swoje piękne oblicze..

Z lotosa zrobiła się solniczka, ciekawy design

AgnieszkaW 20:12, 16 lip 2013

Wypasione te ciski kupiłaś - a gdzie będzie "Danusiowa" rabata?