Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 15:27, 24 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
To milin amerykański Campsis radicans 'Flava' Ja mam czerwony 'Flamenco', ale gdybym miał jeszcze raz wybierać chyba zdecydował bym się na żółty.

Już Ci pisałam, że ja bym wybrała odwrotnie Czerwony bardziej widoczny... a ja taka kokoszka
Marysia 15:28, 24 lis 2013

Dziękuję za odwiedziny i za rady, a zmiany pragnę wprowadzić na wiosnę
Mala_Mi 15:29, 24 lis 2013

grazyna napisał(a)
Ach dziękuję Filipie

Grażyna, Filip dobrze Ci napisał
Mercedes był do kupienia w lepszej cenie niż BMW
A teraz uciekam, bo zaraz obiadu nie będzie
Loosiuu 15:29, 24 lis 2013

Dla mnie zbyt widoczny czasami... Machniom?
Mala_Mi 16:40, 24 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
Dla mnie zbyt widoczny czasami... Machniom?

Machniom
Mala_Mi 16:43, 24 lis 2013

Z wczorajszych fotek zapomniałam pokazać jeszcze trzmielinę oskrzydloną, bardzo je lubię Miałam dwie, ale jedną mi zjadł karczownik, wsadziłam patyka bez korzeni do ziemi.. i jeszcze żyje, a to juz chyba 3 lata.. tylko dużo mniejsza od tej nie pogryzionej..

Widok bliżej

I najbliżej..... a za oknem deszcz dzwoni jesienny...brrr

Celina 16:53, 24 lis 2013

Półtora dnia mnie nie było, a tu tyle czytania!

O maaaatkoo!! jak Ty na tych nartach zakapiasz!

Góry mam blisko ,ale nigdy nawet nie pomyślałam ,aby spróbować i dechy założyć.!!

ale kto mnie tam wie...

Limuzyna dla następcy tronu wybrana

Dzieło kostki i młota bardzo OKI ! Naprawdę fajna robota.
boguslawa_ma... 18:00, 24 lis 2013

Ładna ta trzmilina-pierwszy raz widzę...to zn. że mało widziałam...
Joanna___ 18:09, 24 lis 2013

Aniu,
babska instrukcja obsługi młotka gumowego super
Ale czy Ty kobieto możesz mi jeszcze coś wytłumaczyc?
Dlaczego kostkę układasz na piachu a nie lekko wkopaną w ziemię? W czym to jest lepsze?
Niestety na serio pytam.....boszszeeeeee......
Tamaryszek 18:09, 24 lis 2013

Witaj Aniu! Jesteś przesympatyczną gadułą, bardzo fajnie czyta się Twoje ogrodowe opowieści. A jedynym minusem jest to,że niestety, nie udało mi się przeczytać wszystkiego...Wiem teraz na pewno,że zwiedzałam już Twój ogród, nawet pergolę przy tarasie mam wklejoną w swoim folderze : inspiracje.
Historia powstawania Waszego ogrodu niesamowita! Misiek fajny! Wiesz,że i ja mam takiego Miśka ze schroniska..? Waży 50 kg, także wszystkie problemy rozumiem.
Ścieżkę dla psa wzdłuż ogrodzenia (bo aż rów powstał od biegania) ułożyłam sama z cegły rozbiórkowej.
Ja także (a posturę mamy podobną) sama "buduję" w ogrodzie - właśnie obrzeża rabat (stara cegła), ścieżki, a ostatnio posadzka w Kąciku pod Lipą.
Podziwiam Twoją energię i radość tworzenia, w ogóle radość życia! Ogród jest moją pasją, ale jestem perfekcjonistką i stale się zadręczam ,że coś jest nie tak w ogrodzie. Będę zaglądać do Ciebie choćby po dawkę optymizmu.
Kilka razy wspominałaś o kłopotach z chorobami i szkodnikami, pisząc,że ogrodowa apteczka musi być stale pełna. Powiem Ci,że mój ogród ( 3 300 m2), na słabej , piaszczystej glebie, prowadzę ekologicznie. Nie stosuję żadnych chemicznych oprysków, nawozów sztucznych też w zasadzie nie.
I nie mam problemów ze szkodnikami i chorobami. W zasadzie nic mi nie padło. Jedynie nornice są problemem.
Podziwiam Twoje podejście do ogrodu ! I Twój ogród, stale upiększany, także!