Alez piękna,u mnie też czekałam z wielkimi emocjami na pierwsze kwitnięcie piwonii ponieważ kupiłam za bezcen ale nie wiedziałam jaki kolor,okazał się biały
A w Bolestraczycach w tamtym roku kupiłam sobie fioletową,a marzy mi się jeszcze żółta
Mam nadzieję że uraczysz nas wieeeeelką ilością zdjęć tych cudownych kwiatów
Też sobie takie dwa iryski kupiłam.. są śliczne. A teraz walczę ze ślimakami.. nie mogę tu sypnąć granulek, bo nad oczkiem, boję się o ryby
Jak widzę Twoje to mnie w środku aż skręca Głupie ślizgacze .. konesery irysów.
Żółty z niebieskim ..dla mnie najpiękniejsze połączenie kolorystyczne Może dlatego, że niebieski bardzo lubię
Piwonie moje w pąkach, wielosił ani myśli kwitnąć..
Jak mi takie urosną, to będę musiała pół rabaty wyciepać.. ale tym się będę martwić potem.. piwonie są posadzone docelwo.. i nie zakładam przeprowadzki, chociaż za blisko siebie są.. ale będzie bukiet z różnych. A może trafiły się takie same???
A ja na czysto biały kolor powstały z siewu poluję już od wielu lat i zawsze jest jakaś wstawka, kupię w tym sezonie szczepioną. Żółtą również mam na oku . A można wiedzieć gdzie kupiłaś fioletową, bo raczej nie w arboretum?
Ciarki przechodzą jak czytam o tych ślimakach, poważny problem. Oczywiście są u mnie, ale nie takie ilości, przypuszczam, że masówka też mnie czeka.
Wielosił kilka dni temu kupiłem, tak więc jeszcze nie znam jego możliwości, jak zwykle spodobał mi się bardziej gatunek niż pstra odmiana.
Mam nadzieję, że choć kolor kwiatu piwonii będzie w miarę ładny, bo inaczej to miejsca w ogrodzie szkoda, trzymam kciuki .
A lubisz taki pomarańcz?