Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przyjazny ogród

Przyjazny ogród

Kondzio 08:54, 10 maj 2015

Zbieram szczękę z ziemi oblednie wszystko kwitnie
Bogdzia 10:19, 10 maj 2015

Mariusz napisał(a)
Bogdziu, kanciki kancikami, ale różaneczniki całkiem dobrze wyglądają, co w naszym rejonie przy zasadowych i ciężkich glebach trudno osiągnąć, obym nie zapeszył, a to głównie dzięki Twoich poradom na forum.

Miły jestes ale mója zasługa mała. Pięknie na zdjeciu , cudnie .Ta przestrzeń jak w przypałacowym parku.Też bym tak chciała.
Mariusz 13:48, 10 maj 2015

Dziękuje . To ja jeszcze kilka fotek, aby notka w historii ogrodu została

Mariusz 13:55, 10 maj 2015

Miejsce padniętego szczodrzeńca płożącego zastąpiły dąbrówki, ale ten po dwóch sezonach złapał chęć do życia, kontrast aż oczy zrywa

Mariusz 14:02, 10 maj 2015

Posadziłem wiśnię 'Shimidsu', każda wzmianka na jej temat mile widziana, w internecie skąpo opisana.

Marta7 16:53, 10 maj 2015

Mariusz napisał(a)
Miejsce padniętego szczodrzeńca płożącego zastąpiły dąbrówki, ale ten po dwóch sezonach złapał chęć do życia, kontrast aż oczy zrywa

Irysy piękne! A kontrasty lubię niezmiernie,ożywiają i werwy dodają
Pozdrawiam serdecznie
Marta7 17:14, 10 maj 2015

Mariusz napisał(a)
Pierwsze kwiaty

Alez piękna,u mnie też czekałam z wielkimi emocjami na pierwsze kwitnięcie piwonii ponieważ kupiłam za bezcen ale nie wiedziałam jaki kolor,okazał się biały
A w Bolestraczycach w tamtym roku kupiłam sobie fioletową,a marzy mi się jeszcze żółta
Mam nadzieję że uraczysz nas wieeeeelką ilością zdjęć tych cudownych kwiatów
Mala_Mi 17:16, 10 maj 2015

Mariusz napisał(a)
Kosaćce SDB w pełni kwitnienia.

Też sobie takie dwa iryski kupiłam.. są śliczne. A teraz walczę ze ślimakami.. nie mogę tu sypnąć granulek, bo nad oczkiem, boję się o ryby
Jak widzę Twoje to mnie w środku aż skręca Głupie ślizgacze .. konesery irysów.

Żółty z niebieskim ..dla mnie najpiękniejsze połączenie kolorystyczne Może dlatego, że niebieski bardzo lubię
Piwonie moje w pąkach, wielosił ani myśli kwitnąć..
Mala_Mi 17:21, 10 maj 2015

Mariusz napisał(a)

Jak mi takie urosną, to będę musiała pół rabaty wyciepać.. ale tym się będę martwić potem.. piwonie są posadzone docelwo.. i nie zakładam przeprowadzki, chociaż za blisko siebie są.. ale będzie bukiet z różnych. A może trafiły się takie same???

Bergenia mi strajkuje i nie chce rosnąć
Mariusz 18:24, 10 maj 2015

Marta7 napisał(a)

Alez piękna,u mnie też czekałam z wielkimi emocjami na pierwsze kwitnięcie piwonii ponieważ kupiłam za bezcen ale nie wiedziałam jaki kolor,okazał się biały
A w Bolestraczycach w tamtym roku kupiłam sobie fioletową,a marzy mi się jeszcze żółta
Mam nadzieję że uraczysz nas wieeeeelką ilością zdjęć tych cudownych kwiatów

A ja na czysto biały kolor powstały z siewu poluję już od wielu lat i zawsze jest jakaś wstawka, kupię w tym sezonie szczepioną. Żółtą również mam na oku . A można wiedzieć gdzie kupiłaś fioletową, bo raczej nie w arboretum?

Mala_Mi napisał(a)

Też sobie takie dwa iryski kupiłam.. są śliczne. A teraz walczę ze ślimakami.. nie mogę tu sypnąć granulek, bo nad oczkiem, boję się o ryby
Jak widzę Twoje to mnie w środku aż skręca Głupie ślizgacze .. konesery irysów.

Żółty z niebieskim ..dla mnie najpiękniejsze połączenie kolorystyczne Może dlatego, że niebieski bardzo lubię
Piwonie moje w pąkach, wielosił ani myśli kwitnąć..

Ciarki przechodzą jak czytam o tych ślimakach, poważny problem. Oczywiście są u mnie, ale nie takie ilości, przypuszczam, że masówka też mnie czeka.
Wielosił kilka dni temu kupiłem, tak więc jeszcze nie znam jego możliwości, jak zwykle spodobał mi się bardziej gatunek niż pstra odmiana.
Mam nadzieję, że choć kolor kwiatu piwonii będzie w miarę ładny, bo inaczej to miejsca w ogrodzie szkoda, trzymam kciuki .
A lubisz taki pomarańcz?