Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 17:22, 03 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Gosiu też słoneczka życzę. U mnie nieśmiało przebijało się przez chmury, ale już nie tak ciepło jak wczoraj. Buziam

U mnie to samo, trochę słonka, ale z przewagą chmur, czekam na wtorek bo ma być naprawdę ciepło już
Gosiniak 17:27, 03 mar 2013

gierczusia napisał(a)
Dzięki za post o opryskach .. Może wklej mi go też plizzzz.. Bo jest supi !!... Mnie u Kapiasów przy zakupie wiąza mówili wyraźnie ,że pryskać przed pojawieniem się liści.. Może one mają tendencję do grzyba po prostu .. Buziam niedzielnie

Zaznaczałam, że to dotyczy mojego ogrodu, oczywiście nie dostawałam sygnalizacji o roślinach, których nie mam, ale już sobie to notuję, bo wiąza chcę mieć
Post wkleiłam do wątku o opryskach, jak będziesz chciała to tam zajrzysz, twój wątek tak goni, że i tak byś później nie znalazła, a tak wiadomo gdzie szukać, może tak być, czy zgłaszasz swój sprzeciw?
Pozdrowionka ślę
Gosiniak 17:29, 03 mar 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Ładnie Ci już wypuszcza ten powojnik a u mnie cos marnie ale to jeszcze czas bo za za mało słonka mają...

Mam jeszcze kilka bylinowych, większość też bez pąków, myślę że trzeba jeszcze poczekać, w końcu dopiero kilka dni cieplejszych było.
Słonko przyjdzie, już w poniedziałek ma być, pozdrawiam
Gosiniak 17:30, 03 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Oj taaaak wiązy bardzo zagrożone...

O widzisz o tym nie wiedziałam, każdy się czegoś nowego uczy
A przyda mi się bo wiąza chcę przygarnąć do siebie
Gosiniak 17:34, 03 mar 2013

bociek napisał(a)
Gosia, na potwierdzenie slow o tym, ze powojnikom ciecie nie szkodzi. Oto moje Co roku ostro skracane (tak 30-40 cm nad ziemia) i oto jak prezentuja sie w lipcu

Tam gdzie widac postawiona drabinke jeden wymarzl w zeszlym roku, ale pozostale sa w swietnej kondycji, ale powtarzam to sa clematisy o malych kwiatulkach Zdjecia oczywiscie moge wykasowac, zeby Ci nie smiecic

Zdjęć nie kasuj,
piękne są i jakie gęste
Swojego przycięłam tak około 30cm, to jego pierwsza zima, ciekawe kiedy będzie taki cudny jak twoje,
dzięki za informacje i pozdrawiam
Gosiniak 17:41, 03 mar 2013

Dziś był mniej słoneczny dzień, ale narzekać nie można, słonko się czasem wychylało, a krokusy poczyniły postępy:
coraz więcej żółtych:

I jednego fioletowego wypatrzyłam:

gierczusia 18:51, 03 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Zaznaczałam, że to dotyczy mojego ogrodu, oczywiście nie dostawałam sygnalizacji o roślinach, których nie mam, ale już sobie to notuję, bo wiąza chcę mieć
Post wkleiłam do wątku o opryskach, jak będziesz chciała to tam zajrzysz, twój wątek tak goni, że i tak byś później nie znalazła, a tak wiadomo gdzie szukać, może tak być, czy zgłaszasz swój sprzeciw?
Pozdrowionka ślę

Raczej nie zgłaszam sprzeciwu
ewa004 19:09, 03 mar 2013

U ciebie już takie krokusy !!!!!!!!ŚCIEMNIASZ ,ZDJĘCIA Z ZESZŁEGO ROKU
Gosiniak 19:25, 03 mar 2013

Serio serio, zero ściemy
zawitka 19:31, 03 mar 2013

Gosiu u Ciebie naprawdę już wiosna u mnie tulipanki mają po centymetrze .Pozdrawiam i dzięki że zajrrzałaś .