Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

agata19762 23:08, 13 mar 2013

przyniosłam leżaki......
i czekam na Ciebie ........

wychodź z basenu......

Madzenka 23:21, 13 mar 2013

A gdzie parasol? Tylko tyczka została
Edi00 07:17, 14 mar 2013

Gosiu, sorki, że wam się w imprezę wtrącę... Ale dość tych marzeń - czas na ziemie powrócić i skołowanej koleżnace pomóc
Chodzi mi o biostymulator Asahi.
Czy nim sie pryska tylko raz na wiosnę, czy przez całe lato?
Czy do wszystkich roslin słabo rosnących czy tylko tych świeżo posadzonych lub przesadzonych?
Czy jak poryskam na wiosne asahi to potem mogę stosować Pinivit? Czy lepiej tylko jeden z tych środków?
Myślałam żeby na wiosnę popryskać wszystko asahi a potem stosować juz tylko poinivit- co Ty na to?
gierczusia 07:30, 14 mar 2013

A ja bikini zgubiałam.. ... Mogę na golasa ??
GosiaJoanna 07:38, 14 mar 2013

Gosiniak napisał(a)
Jak to... jest przecież, wskakujcie do wody i szalejemy

]

Nasza Pięknotka Miłego dnia Gosinku
Kindzia 09:48, 14 mar 2013

Matko i córko!!! Nie pokazuj takich rzeczy...żal d..sko ściska !!! Też mam takie delfinowe i nawet nie zaglądam, bo jak żyć...zima za oknem

Ale z Ciebie lasencja! Fiu...
Magda70 09:49, 14 mar 2013

Jeny...posuńcie się na tym leżaczku!! Ja też chcę!!!!
Gosiniak 10:32, 14 mar 2013

Agata- już wyszłam...
Od tych basenowych kąpieli to już mi się skóra pomarszczyła, ale słonko dzisiaj u mnie więc koniecznie opalanko trzeba zaliczyć

Madżen- tu od słonka chcesz się odseparować, nie ma mowy, my chcemy być mudżyny, więc parasol nie wskazany Mohito musi ci wystarczyć

Ela- czyli wkraczasz w nową erę, której jeszcze nie uwzględniono na tym rysunku u Ani mimio woli- z gatkami kurczącymi się, aż zostają same kramelki- widziałaś?

Gosia- oj jak marzę już o tam ciepełku, u mnie dziś słonecznie, o 8 rano -11 było, a teraz 0, załamka normalnie, pocieszam się że przyszły tydzień lepszy będzie, buziaki

Kasia- to właśnie na pocieszenie, bo ja już śniegu nie mogę oglądać, aż mnie ściska w środku, że tyle dni zmarnowanych, a już można by było pobrykać na ogródku. Mam nadzieję, że Bociek i Madżen dobrze wróżą i przyjdzie ta zmiana pogody.

Magda- zmieścimy się, my przecież chuderlaczki jesteśmy
Magda70 10:35, 14 mar 2013

No może i chuderlaczki...ale ile chętnych a tylko 2 leżaczki
Gosiniak 10:52, 14 mar 2013

Edi00 napisał(a)
Gosiu, sorki, że wam się w imprezę wtrącę... Ale dość tych marzeń - czas na ziemie powrócić i skołowanej koleżnace pomóc
Chodzi mi o biostymulator Asahi.
Czy nim sie pryska tylko raz na wiosnę, czy przez całe lato?
Czy do wszystkich roslin słabo rosnących czy tylko tych świeżo posadzonych lub przesadzonych?
Czy jak poryskam na wiosne asahi to potem mogę stosować Pinivit? Czy lepiej tylko jeden z tych środków?
Myślałam żeby na wiosnę popryskać wszystko asahi a potem stosować juz tylko poinivit- co Ty na to?

Asahi można pryskać kilka razy, wszystko jest na ulotce napisane, chyba do trzech razy w sezonie wegetacyjnym. Ja pryskałam dwa razy- w kwietniu i koniec maja. Liściaste pryskaj jak mają liście już, a iglaste można właściwie już zaraz jak tylko temperatury podskoczą w górę. Tym preparatem możesz pryskać wszystko co chcesz, najbardziej widoczne efekty będą u roślin które potrzebują takiego wsparcia, u roślin dobrze rosnących, niechorujących nie ma potrzeby stosować. U siebie np. nie pryskam świerków, tuji, czy innych tego typu bo to żadnego sensu nie ma, one będą tak samo rosły i bez tego środka, chyba że masz jakiś osłabiony egzemplarz to wtedy jak najbardziej, po przesadzeniu też. Asahi to nie jest nawóz on stymuluje do wzrostu ale nie dostarcza żadnych składników pokarmowych, jak najbardziej nawóz musisz jakiś zastosować, przy czym pamiętaj że nowo posadzonych i przesadzanych się nie nawozi, można tak po miesiącu, zależy jeszcze jaka to roślina. Ja jak przesadzam to w ogóle w danym sezonie nie nawożę, chyba że dolistnie. Poinivit możesz jak najbardziej. Dolistne nawożenie jest bardzo dobre i wskazane, tylko dość czasochłonne, ja stosuję je tylko u roślin osłabionych, do pozostałych używam zwykłych nawozów. Pamiętaj że asahi czy inny środek dolistny nie stosować w czasie słonecznej i wietrznej pogody. Najlepiej wieczorem lub wcześnie rano, a jeśli w dzień to tylko w pochmurny, ale padać też nie może. Nawóz może ci uszkodzić rośliny, jeśli o tym zapomnisz to bardzo ważne.