Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Kindzia 10:55, 14 mar 2013

Niech wywróżą...u nas w niedzielę w nocy -11 ma być
Gosiniak 10:56, 14 mar 2013

Magda70 napisał(a)
No może i chuderlaczki...ale ile chętnych a tylko 2 leżaczki

Agata to już się chyba od wczoraj wygrzała, to pewnie teraz znowu do wody wskoczy, leżaczek pusty na ciebie czeka
Gosiniak 10:58, 14 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Niech wywróżą...u nas w niedzielę w nocy -11 ma być

U mnie dziś rano było właśnie -11
Teraz 0 więc różnica spora, świeci słonko i pewnie dlatego temperatura podskoczyła, dobrze że ten śnieg jest.
Kindzia 11:21, 14 mar 2013

Nie każdy tak szczodrze dostał...
Edi00 11:38, 14 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Asahi można pryskać kilka razy, wszystko jest na ulotce napisane, chyba do trzech razy w sezonie wegetacyjnym. Ja pryskałam dwa razy- w kwietniu i koniec maja. Liściaste pryskaj jak mają liście już, a iglaste można właściwie już zaraz jak tylko temperatury podskoczą w górę. Tym preparatem możesz pryskać wszystko co chcesz, najbardziej widoczne efekty będą u roślin które potrzebują takiego wsparcia, u roślin dobrze rosnących, niechorujących nie ma potrzeby stosować. U siebie np. nie pryskam świerków, tuji, czy innych tego typu bo to żadnego sensu nie ma, one będą tak samo rosły i bez tego środka, chyba że masz jakiś osłabiony egzemplarz to wtedy jak najbardziej, po przesadzeniu też. Asahi to nie jest nawóz on stymuluje do wzrostu ale nie dostarcza żadnych składników pokarmowych, jak najbardziej nawóz musisz jakiś zastosować, przy czym pamiętaj że nowo posadzonych i przesadzanych się nie nawozi, można tak po miesiącu, zależy jeszcze jaka to roślina. Ja jak przesadzam to w ogóle w danym sezonie nie nawożę, chyba że dolistnie. Poinivit możesz jak najbardziej. Dolistne nawożenie jest bardzo dobre i wskazane, tylko dość czasochłonne, ja stosuję je tylko u roślin osłabionych, do pozostałych używam zwykłych nawozów. Pamiętaj że asahi czy inny środek dolistny nie stosować w czasie słonecznej i wietrznej pogody. Najlepiej wieczorem lub wcześnie rano, a jeśli w dzień to tylko w pochmurny, ale padać też nie może. Nawóz może ci uszkodzić rośliny, jeśli o tym zapomnisz to bardzo ważne.

Gosiu, jestem wdzięczna jak nie wiem co za tą odpowiedź
JulkAd 14:54, 14 mar 2013

Gosiu widzę, że imprezka beze mnie, niestety dwa kompy w domu+dwójka Dzieci=brak dostępu do Ogrodowiska...u mnie w nocy -10 rano już około -6, teraz +1 i wszystko płynie, ale prognozy na następne noce nieciekawe...zobaczymy...buziaki zostawiam
GosiaJoanna 15:03, 14 mar 2013

Hello w nocy było -6 a w dzień słoneczko i +1 ale śniegu sporo :/
Gosiniak 15:23, 14 mar 2013

U mnie śnieg się topi, +3 było nawet przez chwilę, lawiny z dachu schodzą, ale pięknie jest, zobaczcie:

Gosiniak 15:25, 14 mar 2013

Futro wszędzie za mną łazi

Mala_Mi 15:41, 14 mar 2013

Błękit nieba.. pieknie, u nas sypie, sypie, sypie od nocy...... niech sypie, bo mrozy zapowiadają