Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Madzenka 18:30, 21 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Grażynko my narzekamy, a co mają powiedzieć szkółkarze, u mnie od początku marca szkółka otwarta, ciekawe czy chociaż jedna osoba ich tam odwiedziła, nawet jak widzę w sklepach rośliny zalegają, wiosna nie przyszła, rośliny nie sprzedają się tak jak zwykle. Mnie ta pogoda denerwuje bo mam do przesadzenia kilka roślin, a wiadomo im wcześniej tym lepiej, boję się że przyjdzie od razu lato, a wiosny nie będzie w tym roku.
Dzięki za motylka- ależ ma kolorki

Ha zobaczymy... Kwiecień ma być cieplutki Mi tam po +15 stopni wystarczy więcej nie chcę na więcej będzie czas w czerwcu

Oby do lata... Bo coś mi przez gardlo nie przechodzi oby do wiosny...
JulkAd 19:29, 21 mar 2013

Gosiniak napisał(a)

Nie płakunciaj, nadejdzie, ja już się nie dołuję, choć za oknem makabra znowu- pada a wręcz sypie śnieg.

Ja myślę, że po zimie to już tylko lato będzie, cebulowe się pochowają z powrotem i w ogóle w tym roku nie pokażą swojego uroku...a tak na nie czekam, a jeszcze Irenka ich około 1000 posadziła, Madżenka jesienią poszalała u Ciebie rosną...hm nie płakam, ale ile można czekać?
bociek 19:48, 21 mar 2013

Dziewczyny, a nie uwazacie, ze brak wiosny to wystarczajaco duzo atrakcji jak na jeden rok???
danuta_szwajcer 20:57, 21 mar 2013

To chyba jakas pomyłka z ta pogoda pozdrawiam cieplutko i cierpliwosci zycze
Kindzia 08:27, 22 mar 2013

Nawet to + 15 nie podziałało na mnie optymistycznie...
Gosiniak 09:02, 22 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ha zobaczymy... Kwiecień ma być cieplutki Mi tam po +15 stopni wystarczy więcej nie chcę na więcej będzie czas w czerwcu

Oby do lata... Bo coś mi przez gardlo nie przechodzi oby do wiosny...

Ja wymagająca też nie jestem, byleby bez śniegu i słoneczko było i plusik jakiś chociaż leciutki, to by się coś już działało, a tak nic nie można, prognozy ciągle takie same, miałam nie zaglądać, bo dołują, ale z każdym dniem nadzieja na wiosnę wraca i znowu zaglądam a tam tragedia. Na tvn kraczą że jeszcze 2-3 tygodnie, lepiej nie gadać, buziole.
Gosiniak 09:06, 22 mar 2013

JulkAd napisał(a)

Ja myślę, że po zimie to już tylko lato będzie, cebulowe się pochowają z powrotem i w ogóle w tym roku nie pokażą swojego uroku...a tak na nie czekam, a jeszcze Irenka ich około 1000 posadziła, Madżenka jesienią poszalała u Ciebie rosną...hm nie płakam, ale ile można czekać?

No cóż ci mogę powiedzieć, mnie też to męczy, ale nic poradzić nie możemy, co ma być to będzie, takie życie ogrodnika- oprócz licznych przyjemności, również wiele stresów.
Mnie to teraz najbardziej dołuje, fakt że już sprzedają to bratki to inne roślinki, chciałoby się przygarnąć ale jak, musiałabym do domu przynajmniej na noc wnosić, więc się wstrzymuję, ale ile tak wytrzymam?
Gosiniak 09:12, 22 mar 2013

Bociuś- ja wciąż liczę na tą wiosnę, nie zabieraj nam nadziei
Danusiu- mi się też czasami wydaje że to sen, a tak faktycznie to siedzę sobie teraz na tarasiku i sadzę bratki, a później będę kombinowała z nowymi rabatkami a wszystko w ciepłych promykach słoneczka.
Kasiu- mi się zdaje chwilami że ta zima nigdy się nie skończy, wczoraj miałam taką złość w sobie, to wszystko przez tą pogodę, ma ogromny wpływ na człowieka, a na nas szczególnie, bo każdy by już chciał zacząć sezon. Musimy się wspierać, buziaki
kraania 09:13, 22 mar 2013

Kindzia napisał(a)
Nawet to + 15 nie podziałało na mnie optymistycznie...

A ja dzisiaj usłyszałm radę, żeby przestawić sobie termometr ze skali Celsjusza na Faranheita . Od razu robi się gorąco U mnie dzisiaj 33,8 F
Gosiniak 09:27, 22 mar 2013

Hihiiiii....dobre, też tak chyba zrobię