Gosiu a może lepiej, że wiosna w tym roku później? Dwukrotne morzy w kwietniu i maju pomroziło mi mnóstwo roślin... Magnolie i tulipany strasznie szybko przekwitły bo je wichury pobrywały...
Niech naturalna kolej rzeczy w przyrodzie będzie. Co jak co, ale tulipany piwoniaste powinny kwitnąć dopiero w maju..
Czarów już nie odprawiam, prognoz nie oglądam, na wiosnę czekam i wiem że się zbliża, tylko nogę złamała czy co i dlatego tak wolno do nas wkracza, nie wymagajmy za dużo od kulawego
Też jakoś uwierzyć w to nie mogę, u mnie wczoraj 6 na plusie było, choć tylko 2 zapowiadali, ale śniegu tyle, że chyba się do świąt nie rozpuści, postanowiłam zająć się porządkami i jakoś przeleci ten czas.
Na więcej to trzeba będzie poczekać do wiosny tegorocznej, zbliżamy się zbliżamy, już za chwilkę
Ławeczka była kupiona w kolorze białym, na początku to nawet na nią psioczyłam, ale w końcu uznałam, że nawet tam pasuje, ale dobrze trafiłaś z tym malowaniem, farba zaczęła odpryskiwać, muszę ją odnawiać, stoi w garażu i czeka, na razie papierem ściernym została potraktowana, jak tylko plusy na termometrze się pojawią to się za nią biorę- farba już czeka
W zeszłym roku faktycznie było trochę strat, straciłam trzmielinkę na pniu i migdałka- oba przemarzły, trzmielina to nawet coś tam chciała puścić, ale tylko z jednej gałązki, więc dałam sobie z nią spokój, przez najbliższe kilka lat to pewnie by tylko straszyła.
Mi by wystarczyło przedwiośnie tak do 10 stopni i byłabym szczęśliwa.
Aniu będziemy mieć i to już niedługo, troszkę dłużej niż zwykle trzeba poczekać, ale wspólnymi siłami damy radę
Ela ty doła nie łap, bo jesteś potrzebna do pocieszania innych, twoje posty zawsze mnie uskrzydlają, o niekończącym się bananie na twarzy przy czytaniu nie wspomnę
Kurcze nie mam szans nadrobić... a tam gdzieś był "przepis na żona"........
Podzielam zdanie Madżenki.... gdyby nie śnieg to już bym mogła zapomnieć o łanach cebulowych... a tak są opatulone i zakwitną.. tylko trochę (no dobra, duże trochę) później niż rok temu. Ale tok temu była wiosna wyjątkowo wcześnie..