Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

JulkAd 08:05, 09 kwi 2013

Gosia zasnęłaś w tym ogrodzie? Ja w swoim wczoraj pół kręgosłupa zostawiłam
Gosiniak 08:34, 09 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Matko Gośka od rana do zmroku w ogrodzie szaleje....!!!!!!
Czekam zatem z niecieprliwością na foty... Zwłaszcza z cięcia hortensji...

JulkAd napisał(a)
Gosia zasnęłaś w tym ogrodzie? Ja w swoim wczoraj pół kręgosłupa zostawiłam

Hihihiiii....to prawda, muszę się stopować, wszystkie mięśnie już to czują, dziś znacznie gorzej z pogodą, słońca nie widać, więc nadrabiam, ale fotki wczoraj były i horti pstryknęłam

Horti przycięta, z tyłu za nią rośnie pęcherznica, to te wystające cieńsze gałązki

Wiosna:

Gosiniak 08:40, 09 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
U mnie teź niestety bardzo mokro .. A dziś pada.... Noooo , nie zgadniecie... Śnieg z deszczem

Ela jeszcze niedawno to każdy by ci pozazdrościł, że nie sam śnieg......zmiany już są bardzo blisko,
u mnie dziś nie ma słonka....no nic może trochę mięśnie odpoczną
Kindzia 08:44, 09 kwi 2013

Jak Ci zazdraszczam tych podcinek Mam nadzieję, że jak pojedziemy w środę po południu, to w czwartek coś będę mogła zrobić. Chociaż obciąć wszystko to, czego nie zdążyłam. Moje trawy jeszcze w jesiennej odsłonie czekają, o innych nie wspomnę
zbigniew_gazda 09:03, 09 kwi 2013

Gosia krokusy rewelacja! A hortensję przycięłaś tak jak mówiłaś. Środek najwyższy a boki niższe. Tak samo zrobię tylko dziś pada deszczyk i robota wstrzymana.
baraga1904 09:19, 09 kwi 2013

...super robota...horti przycieta i krokuski bajeczne... moje chyba padły już po tym śniegiem... a dzisiaj znowu pada...deszcz tym razem...
iwonaj 09:22, 09 kwi 2013

Gosia ty to jesteś szczęściarą nie masz śniegu a u mnie jest cała masa i dziś mocno sypie śnieg a z pracami to mogę zapomnieć i oglądać twoje poczynania w ogrodzie
anna_g 09:37, 09 kwi 2013

Gosiu ładnie Krokuski śliczne. Pracuj kochana, pracuj... za nas, bo niektórzy to się nadal obijają (w tym ja również poniekąd ) Dzisiaj u mnie ni to pies ni wydra czyli ni to deszcz ni deszcz ze śniegiem. Ogólnie jednym słowem podsmowując - paskudnie
Pozdrawiam
Gosiniak 09:59, 09 kwi 2013

Kasia- troszkę też mi jeszcze zostało, bez traw rabatki się puste zrobiły, ale przynajmniej porządeczek jest, czeka mnie jeszcze wiele pracy. Wczoraj batalie z Żonem przeszłam, chcę poszerzyć rabatki a to się wiąże z przesunięciem spryskiwaczy, jest z tym trochę problemów, no zobaczymy, ma Żon kolejne zadanie, oby nie przeciągał zbyt długo.

Zbyszek- krokusy cieszą niezmiernie, tyle na nie czekałam, ale jest ich jakby mniej, nie wiem dlaczego, z jednego miejsca zupełnie znikły, jeszcze kilka horti czeka na podcinkę, jeszcze w śniegu są, więc czekać muszę.

Agnieszka- myślę, że przeżyją, moje żółte też miesiąc czekały pod śniegiem, żeby wreszcie ponownie rozkwitnąć, nigdy nie miałam równocześnie fioletowych i żółtych, te drugie kwitły znacznie wcześniej, ale przetrwały i teraz są te i te
A deszczyk pomoże szybciej pozbyć się śniegu, głowa do góry od jutro mają być wiosenne temperatury

Iwona- u ciebie śnieg... Od jutro zmiany zapowiadają będzie coraz lepiej, bądź dobrej myśli.

Aniu- ja to już się za długo obijałam, dlatego tak wystartowałam
Jeszcze trochę i wszyscy się będą chwalić jak to się nie obijali w ogródku,
u mnie nie pada, ale chmur cała masa.
Kindzia 10:42, 09 kwi 2013

Przynajmniej masz z głowy, mnie to bardzo meczy, że jeszcze nie ciachnięte, o drzewach do przesadzenia nie wspomnę