Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

monitka 22:04, 06 kwi 2013

Gosiu jak tam miałaś dzisiaj słoneczko? bo u mnie pięknie świeciło Śniegu juz mało zostało, cebulowe na wierzchu. Wiosna przyszła
iwonaz 12:34, 07 kwi 2013

U mnie także w jednym zacisznym i słonecznym miejscu zaczynają wschodzić fioletowe krokusy, a dziś przed szóstą rano słyszałam już krzyki żurawi nad rzeką
GosiaJoanna 15:21, 07 kwi 2013

Już motylka widziałam Gosinku...wiosna już tuż tuż
Gosiniak 16:21, 07 kwi 2013

iwonaj napisał(a)
Ja osobiście też wolę dołożyć więcej i kupić iglaki w szkółce bo tam naprawdę dbają o rośliny. Moja szwagierka dwa razy kupowała iglaki w markecie i wszystkie uschły a ona teraz nie ma ani kasy ani iglaków. To tylko jest moje zdanie może ktoś inny miał lepsze doświadczenie.

W marketach zdarzają się okazje, ale trzeba się trochę znać żeby tam kupować, też się parę razy nabrałam, najważniejsza sprawa to sprawdzić stan korzeni, z poucinanymi nie kupuję, a poza tym zdarza się, że markety ze znanych szkółek sprowadzają ładne okazy, wtedy wystarczy sprawdzić czy nie przesuszone. Tak czy siak trzeba się dokładnie przyjrzeć roślinie zanim się ją kupi, w szkółkach też bywają okazy chore, pamiętam jak sama się raz męczyłam z jednym berberysem zupiłam z mączniakiem i cały sezon był brzydki o ilości zastosowanej chemii nie wspomnę. Mimo to w szkółce większa pewność, przekonałam się o tym w ubiegłym roku, kupowałam kilka sztuk hortensji w marcu jeszcze bez liści, kilka z nich w ogóle ich nie wypuściła, reklamację uwzględniono i dostałam nowe rośliny, w markecie chyba by to nie przeszło, nie miałam nawet paragonu.
Gosiniak 16:23, 07 kwi 2013

anna_g napisał(a)
Gosiu poczytałam i pozdrawiam Nadgoniłam zaległości Dzisiaj w ramach prac ogrodowych przerzucałam śnieg z miejsca na miejsce Strasznie ciężki się zrobił, a były przysypane całkowicie azalie japońskie i rh - zastanawiałam się czy mi ich nie połamalo - odkopałam - na szczęście nie. Śnieg wywaliłam pod iglaki - jak stopnieje to się napiją Trochę zdjęłam też z tulipków - bo na wiadomo kiedy to wszystko zejdzie. Najbardziej to brakuje mi słońca - bo cały czas jest pochmurno i ponuro... U Ciebie już ciut lepiej, życzę żeby tego lepiej było coraz więcej Buziolki

Aniu wczoraj słonka nie było, ale dziś rewelacja cały dzień świeci, nadrabiam zaległości w ogrodzie, sekatorek poszedł w ruch u mnie już wiosna
Gosiniak 16:25, 07 kwi 2013

nieszka napisał(a)
I ja też się zastawiam czy nie zaiterweniować i nie czekać aż się łaskawie rozpuści tylko wywieźć gdzieś moje góry śniegowe...

U mnie pagórki już tylko z przodu, poza tym to w ogrodzie już śniegu prawie nie ma, dziś było +10 i słonko, ruszyłam od razu do cięcia, ale jestem szczęśliwa
Gosiniak 16:30, 07 kwi 2013

Aga, Syla, Marzena, Maria, Monika, Iwona, Gosia- dziewczyny u mnie dziś już wiosna, naprawdę, jestem mega szczęśliwa i latam z sekatorkiem od rana
Jeszcze mi trochę zostało, ale rąk już nie czuję więc przerwę sobie zrobiłam, pięknie świeci słonko jest 10 na plusie, niesamowite uczycie, wreszcie po tak długiej przerwie poczuć wiosnę, takie miałam widoki:

Gosiniak 16:33, 07 kwi 2013

I ciąg dalszy- dla mnie to pierwszy dzień wiosny w tym roku

Enya73 16:35, 07 kwi 2013

Pięknie, słonecznie, czuć wiosnę z daleka. Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty
Gosiniak 16:35, 07 kwi 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Już motylka widziałam Gosinku...wiosna już tuż tuż

Gosia widziałam mnóstwo owadów, ale motylka nie udało mi się jeszcze, nawet pajączki przebiegające cieszyły