Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Zeta 19:55, 04 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
Zetka- to może nie ogrodowe tematy ale u mnie tak samo......haha

A ja myślałam że paw to ptak a ptak to w ogrodzie hasa ...
Gosiniak 21:10, 04 sty 2013

bociek napisał(a)
Magda, no wez nie tak po oczach bonsajami

Gosiu, co do trawki, dobrze zrobilas. To bardzo dobry sposob, polecany nawet przez Szefowa, zeby zdejmowana darn odwrocic, gleba sie uzyznia. Ja kompostownik mam plastikowy marketowy i powiem Ci szczerze porazka Jesli kompostownik to z prawdziwego zdarzenia a nie atrapy typu plastik fantastik

Ja też miałam zapędy na takowy, ale się w porę opamiętałam jak przeczytałam kilka waszych opinii.
Gosiniak 21:13, 04 sty 2013

Zeta- u nas to nawet sporo i Bociek i pawie
Urszulla 21:25, 04 sty 2013

Gosiniak napisał(a)
A ja teraz przedstawię moją nową rabatkę, którą rozpoczęłam we wrześniu i jeszcze nic tam nie rośnie, ale na wiosnę mam zamiar to zmienić. Dla niewtajemniczonych to ma być rabatka "japońska" ale po mojemu, czyli ze sztuką japońską niewiele będzie miała wspólnego, ale roślinki w większości będą takie jak w ogrodzie japońskim, czyli bonsai, klon, trawki, bukszpaniki i igiełki oczywiście itd.
Fotki z września, zaczęło się od tego iż zakochałam się w ogrodzie "z czerwonym mostkiem" i zapragnęłam mieć taki zakątek u siebie. Ja mam zupełnie inne warunki, ale mostek musiał być
Ze ściąganiem trawy miałam na początku problemy, ale później tak się wprawiłam, że nawet nie przypuszczałam, że mi to tak szybko pójdzie, chyba technikę sobie wyrobiłam
Narazie jest ściernisko a będzie.....

A tak naprawdę to najbardziej zależało mi aby wreszcie ten cały burdel przy ścianie posprzątać, nazbierało się tam pełno pozostałości budowlanych, więc postanowiłam część z nich jakoś zagospodarować, żeby już było czyściutko.

Zaglądam do Ciebie z rewizytą ....i widzę jak cudownie podziałałaś....z zapałem....ładna linia rabatowa.....uwielbiam japońszczyznę......mi też wody brakuje...tylko ściekowej mam pod dostatkiem
A tu moja ulubione (szczególnie to ostatnie z rybką)
https://www.ogrodowisko.pl/watek/444-japonia-ogrody?page=5#post_7
I jeszcze coś takiego zapamiętałam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/167-ogrod-boguslawa?page=17

Gabrysia_ 21:30, 04 sty 2013

Gosia czy w tle widać szmaragdy?
co ile je sadziłaś?
Gosiniak 21:39, 04 sty 2013

Magda70 napisał(a)

Teraz jest mądra i wiem, ze to karmnik, ale wtedy byłam zielona

A karmik musi być, będę potrzebowała sporo sadzonek, przy ścieżce do mostku chcę dać...
Dzięki za fotki
Gosiniak 21:42, 04 sty 2013

Urszulo- tą ostatnią widziałam i też się nią zachwycałam i podziwiam do tej pory, nie wiem czy mi choć namiastka tego wyjdzie, ale próbować będę
Gosiniak 21:45, 04 sty 2013

Gabrysia- tak to szmaragdy, u mnie co 90cm są to o wiele za dużo co 50-60 powinno być jak się chce mieć szczelnie, ja nie widziałam i mam teraz przerwy, ale nic to kiedyś tam ....zarośnie
Gabrysia_ 21:50, 04 sty 2013

Lubię szmaragdy za ich zieleń
ja mam właśnie sadzone co 60cm
ka1sia 21:52, 04 sty 2013

Gosia, jak to? Ty tę darń tak siama siama? No to masz krzepę Zuch dziewczyna! dobrze, że wyleczyłaś się z marketowego kompostownika, ja mam taki...... to naprawdę porażka! Zadanie na wiosnę, pozbyć się dziada!