Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Igiełkowy ogródeczek

Igiełkowy ogródeczek

Gosiniak 18:45, 04 sty 2013

Tylko nie zlinczujcie, ale ja nie mam kompostownika, trawa odwrócona jest i dlatego takie pagórki powstały, wcześniej ją zaczęłam robić właśnie po to żeby trochę ta trawa się przetrawiła i było jej mniej. Zobaczymy wiosną jak to będzie wyglądać, pewnie będę musiała jeszcze raz przekopać i powybierać trochę tej trawy a później jeszcze dowieźć lepszej ziemi. Tam mam plan
Madzenka 18:48, 04 sty 2013

Zeta napisał(a)
Wiesz ja mam kaskadę i,pompę wszystko dociągnięte ...woda super ale brudzi się bardzo ...nawet kamienie po których płynie zielone już ....i żaby mi rechoczą pod sypialnią koszmar jakiś ......może zrób tą suchą rzekę... bo co zrobić żeby woda się nie zieleniła....jak w pełnym słońcu jest.....???

Miałam ci to samo napisać... Mnie czeka wiosną czyszczenie kamieni karcherem ze ściany wodnej. A dodatkowo do ogrodu japońskiego tylko sucha rzeka pasuje
Czy byłaś w ogrodzie japonskim we Wrocławiu? Pooglądaj inspiracje, chyba mają swoja strone. Gdy będe miała szybszy dostęp do netu poszukam.
Buziam Gosiu samosiu. Taka drobniutka kobietka a parę w łapach (łopatach) ma jak Pudzian
Gosiniak 18:48, 04 sty 2013

eliza3 napisał(a)
Gosiu, witam w nowym roku i widzę, że nowa rabata się szykuje... nieźle. kiedy ty to zrobiłaś?
Kawał trawnika przekopałaś, a z darnią co?... do góry nogami, czy na kompost ?.... bo ja nigdy nie wiem co z tą trawą, dlatego trudno mi się zebrać do poszerzania rabat...
Gratuluję, będzie pięknie.

Na tej rabatce konkretnie to odwracałam do góry nogami, ale jak nie mam co zrobić to u nas na wysypisko śmieci za darmo można wywozić i ze skoszoną trawą też tak robimy.
Zeta 18:51, 04 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)

Wiesz ja mam kaskadę i,pompę wszystko dociągnięte ...woda super ale brudzi się bardzo ...nawet kamienie po których płynie zielone już ....i żaby mi rechoczą pod sypialnią koszmar jakiś ......może zrób tą suchą rzekę... bo co zrobić żeby woda się nie zieleniła....jak w pełnym słońcu jest.....???

Miałam ci to samo napisać... Mnie czeka wiosną czyszczenie kamieni karcherem ze ściany wodnej. A dodatkowo do ogrodu japońskiego tylko sucha rzeka pasuje
Czy byłaś w ogrodzie japonskim we Wrocławiu? Pooglądaj inspiracje, chyba mają swoja strone. Gdy będe miała szybszy dostęp do netu poszukam.
Buziam Gosiu samosiu. Taka drobniutka kobietka a parę w łapach (łopatach) ma jak Pudzian

O karcher to ulubione narzędzie mojego M kiedyś mi szklanki po imprezie nim umył......dosłownie....
Gosiniak 18:51, 04 sty 2013

Zeta, Marzenka- dzięki za podpowiedzi, podbudowałyście mnie trochę, bo M się nie zgodził na wodę, zabrakło mi argumentów i stanęło na suchej rzece tak jak na samym początku planowałam, a teraz widzę że to jednak słuszna decyzja
Magda70 18:58, 04 sty 2013

O jej....ale kawał roboty na jesień odwaliłaś..
A ogród japoński we Wrocławiu to super sprawa bylam tam latem 2011r....
Madzenka 18:58, 04 sty 2013

Jeśli mialabym miec po raz kolejny wodę to tylko przy stalowej ścianie wospdnej, ktora możesz ścierką wyczyścić

Ja mam przed oczami japońskie inspiracje, ze zwirkiem pod bonsai lub klonem palmowym wygranione w fale
A Japonia i Chiny to mój plan na przyszły rok
Madzenka 18:59, 04 sty 2013

Magda70 napisał(a)

A masz fotki?

Magda70 napisał(a)

A masz fotki?

O Jezu net mi sie zaciął bo pod góre jedziemy wybacz kwartet w moim wykonaniu