MarekW
23:04, 13 maj 2011

Hurra ! miałem dziś telefon ze szkółki Rosarium i we wtorek przyjadą róże utęsknione i wyczekiwane
Niestety niewielkie zmiany pojawiły się w zamówieniu, ale w sumie jestem zadowolony bo dostanę jedną róże: r. gallica officinalis na której bardzo mi zależało
Udało się skończyć drugą rabatkę, ziemia wymieniona na głębokość ok pół metra - mam nadzieję, że wystarczy, a to co było w ziemi widać po prawej - niestety sam gruz
Otoczenie jeszcze wymaga uporządkowania
ale to już mniejszy problem, ważne że róże będę miały swoje miejsce - bardzo się z tego cieszę
Dzisiaj też sporo czasu poświęciłem na malowanie podpór pod powojniki - zostało jeszcze trochę pracy ale już widać końcowy efekt
i w końcu w warzywnych rabatkach rośliny rozgościły się na dobre (przynajmniej w części zrealizowanej
) posadziłem ostatnio poziomki i truskawki - czekam na owoce i mam nadzieję że będę szybszy od ślimaków 

Udało się skończyć drugą rabatkę, ziemia wymieniona na głębokość ok pół metra - mam nadzieję, że wystarczy, a to co było w ziemi widać po prawej - niestety sam gruz

Otoczenie jeszcze wymaga uporządkowania

Dzisiaj też sporo czasu poświęciłem na malowanie podpór pod powojniki - zostało jeszcze trochę pracy ale już widać końcowy efekt

i w końcu w warzywnych rabatkach rośliny rozgościły się na dobre (przynajmniej w części zrealizowanej