Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :)

renatamama3 08:36, 24 cze 2013

Aniu ,powojnik i latarenka cudo,też ostatnio oglądałam latarenki .pozdrawiam
anna_g 11:39, 24 cze 2013

Dzięki dziewczyny U nas przylało nieźle w nocy i nad ranem - kilka dróg pozalewanych i nieprzejezdnych... Teraz na szczęście przestało. Podlewanie można odłozyć na dobrych kilka dni... Czlowiek to się jednak przyzwyczaja... chociaz fakt że nas nie zalało bo do takich "przyjemności" to trudno byłoby... Ochłodziło się trochę, mozna sobie "oddychać"
Latarenki kupiłam na giełdzie za pośrednictwem mojej znajomej która ma kwiaciarnię i na tą giełdę jeździ co chwilkę. Taki miałam pomysł i dużo taniej mnie to wyszło...
Pozdrawiam
gierczusia 19:22, 24 cze 2013

Nooo może by coniektórzy przyjechali na giełdę do Tychów i odwiedzili inkszych Ogrodomaniaków ??

Offf curse siebiemam na myśli .. A sama tam jeszcze nie byłam , a podobno cudeńka można kupić ,ze hoho
danuta_szwajcer 08:04, 25 cze 2013

Aniu mam nadzieje, ze u Ciebie juz z pogoda spokojniej? Bo jak czytam co tam u Was sie dzieje. U nas tez od wieczora ulewy, ale burze spokojne. Chociaz nie trzeba podlewacPozdrawiam i miłego dnia życze
gierczusia 08:20, 25 cze 2013

Aniu .. Wszystko ok ?..... Bo podobno podtopieni jesteście.. Skrobnij tylko dwie literki " ok " i będziemy spokojne.....

Buziole
anna_g 09:59, 25 cze 2013

To miało być spokojne, leniwe popołudnie... Niedługo startujemy z remontem więc uznałam, że poniedziałek to dobry dzień na to by... odpocząć Leniwie posiedzieć sobie z rodzinką, zajrzeć na Ogrodowisko, wypić herbatkę, takie tam drobne, codzienne przyjemności...
Ale o godzinie 17 święty Pieter uznał że nad naszym miasteczkiem wyłączy "prąd" Zrobiło się czarno, ciemno i mroczno... Niebo sobie "zamruczało" i lunęło deszczem....
Ok godz 18 było już tak:

no a potem to już zapomniałam o robieniu zdjęć, bo... woda nam sie wlała do piwnicy... Piwnica niby nie mieszkanie, ale jak się w niej ma piec do centralnego, dwie pralki, zamrażarkę, bojler gazowy i takie tam inne pomniejsze to jednak nie bardzo się chce coby zalało...
Studzienki przestały odbierać wodę ok 19... ponownie zaczęły ok 3 nad ranem... Pompa, wiadra, miotły, mopy, pojemniczki mniejsze i większe, oczywiście gumowce i peleryny... czyli "niezbędnik podtapianego" A no i przyda się jeszcze dobry humor (wcale nie żartuję) i zapał do pracy - siłownia jak ta lala Ja dzisiaj się ledwie ruszam Gdyby nie to że wszystko to mieliśmy to myślę, że piwnica byłaby pod wodą Ale daliśmy radę... Miejmy tylko nadzieję, że dzisiaj nie będzie powtórki z rozrywki bo siły może ciut braknąć...
A teraz robię sobie kawusię coby tu nie zasnąć i biorę się do roboty A od popołudnia zaczynamy remoncik - no oczywiście o ile nie będziemy musieli wylewać wody

Bo to po prostu miał być zwyczajny, szary, nudny dzień

GosiaJoanna 10:02, 25 cze 2013

Ojojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjoj tak mi przykro <tulę>
anna_g 10:05, 25 cze 2013

Danusiu i Elusiu bardzo Wam dziękuję za troskę Jesteś kochane Kobitki Buziole i wszystkie kfiatuchy dla Was (archiwalne wiem wiem )
anna_g 10:07, 25 cze 2013

GosiaJoanna napisał(a)
Ojojjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjoj tak mi przykro <tulę>

Dzięki Gosiu - byle tylko już nie padało to będzie dobrze... Tobie też kfiatuszka ślę

a teraz spaaadaaaaam stąd Zajrzę później Pozdrawiam wszystkich
jolusia 10:11, 25 cze 2013

Witam, w moim ogrodzie podobna sytuacja pogodowa...płynie woda wszystkimi ścieżynkami...ale cóż nie mamy zbytnio wpływu na taki stan...
Mam pytanko o cudne latarenki...gdzie zostały zakupione?

Pozdrawiam Jola