W trawach nie pomogę Jestem zdecydowanie na poczatku drogi, jesli chodzi o trawy ozdobne.
Mam jak dotąd:
Trzcinnik Karl Forester,
Carex Buchanani
Imperata Red Baron
Konwalnik
Kostrzewa sina
Kostrzewa miotlasta
Miłka okazała
Kosmatka śniezna
Mozga trzcinowata
Z każdej bez wyjątku jestem niesamowicie zadowolona i gdybym miała duży ogród miałabym ich chyba setki
Powiem szczerze, że ja nie widzę róznicy między tymi carexami - Morrowa i Evergold. Wyglądaja bardzo podobnie
Ice Dance ma zielone liści z biało-kremową obwódką
Evergold żółte liście z białą obwódką
Ale masz rację Debro, podobne to one są
U mnie miskanty: ML, Adagio, Hermann Musell, stipa i kostrzewy.
Najbardziej cieszy mnie stipa bo wyhodowana własnoręcznie z nasionek.
Dobrej nocy Debro
jak cię to pocieszy, u mnie chyba jeszcze gorzej, deszczu zero, podlewanie nie pomaga, wszystko schnie...dziś się szykuje na deszcz, ale czy będzie?
ogród wygląda ładnie i schludnie, może ciut koloru brak, może liliowce dosadzić jeszcze? tak tylko podpowiadam..coś z kwitnących, co pozwoli ci je wkomponować w całość
Irenko, teraz dokładnie widać co znaczy to, że ja nie lubie kwiatów
Krzaki, krzaki....
Ja jak nowe rośliny kupuję, to i tak w przewadze tylko zielone - ostatnio poza krwawnikiem i jeżówką, same zielone
Tak już mam.
Ja narzekam jedynie na brak wilgoci i takiej żywej, radosnej zieleni. Teraz wszystko wygląda tak jesiennie....
A trawnik to w ogóle jakaś czarna rozpacz. Suchy jak siano. A leję wodę w sporych ilościach, ustawiam zraszacze na dość długo.
Dzięki że pamiętasz o mnie .nie miałam za duzo czasu robię za pilnowacza u Córki .ale zagladam troche do Was miłe koleżanki choc czasami sie nie wpisuję bo moje roślinki w odstawce nieco Pozdrawiam
a jak by komponował się bordowy rozchodnik, w tym co lubisz? do tego nie wymagająca roślina, w połączeniu z trawami daje, to chyba do czego dążysz
u nas dalej ponuro, a deszczu nie ma
radosną zieleń dają tawuły Golden Carpet i tawuły pospolite, do cięcia, im więcej, tym większe bogactwo koloru
wszystko powoli się rozrasta, powolutku zobaczysz, to co tworzysz, w sierpniu juz plejada barw