Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Anita1978 14:49, 06 sie 2013

zawitka napisał(a)
Debro ale się uchachałam z przesadzania skąd ja to znam Pięknie zieloniutko u Ciebie .trawek coraz więcej .Jak rośnie u Ciebie czarna trawka u mnie nie bardzo i nie wiem dlaczego ..Chodzę patrzę na nie i grożę że przesadzę .Pozdrawiam .

Ja tak pogroziłam jednemu iglaczkowi jesienią a na wiosnę ruszył
eda 18:35, 06 sie 2013

Witaj Debrusia podobało mi się mordowanie trawy miłego wieczorku
Debra 21:09, 06 sie 2013

Zanim odpowiem Wszystkim, jeden taki ogólny komentarz.
Jak to jest cudownie wrócić po całym dniu walki z upałem i zastać tyle komentarzy, pełnych troski, przemysleń, pomocy, spostrzeżeń....
Jesteście Cudowne Dziewczyny, skrzydła mi rosną, nawet ja nie ma powodu, bo tak jest miło z Waszego powodu

Za to Kocham to Forum, bo czuję się tu jak w domu, nawet bez wypasionego ogrodu ))))
Anita1978 21:10, 06 sie 2013

Po to jesteśmy!
Gratisowo grupa wsparcia! Terapia grupowa za free!
Debra 21:14, 06 sie 2013

irena_milek napisał(a)

Krysiu, po roku czasu moja hakone osiągnęła średnicę 40 cm, za blisko są i kostrzewy też, będziesz przesadzać; krzewuszka co najmniej metr potrzebuje, bo zakładam że będziesz ciąc, ale na jesień, bo wiosną kwiaty

edit; doczytałam, lubisz przesadzać, ale hakone musisz zmienić, bo nie urosnie!

Irenko, będę przesadzać
hakone - urośnie, nie ma wyjścia , jak urosnie podzielę i porozsadzam, tak jak z konwalnikiem.

Ja sie może przyznam tutaj to pewnej koncepcji - ja wiem jak rośliny się rozrastają, ale sadzę je tak, by wyglądały dobrze dzisiaj, jutro to ja zdecyduje co zrobić, jak będą wyglądać źle

Carpe diem - napisałam, to moje życiowe motto.

Tak w życiu, tak w ogrodzie - nawet w ogrodzie sie sprawdza
Debra 21:20, 06 sie 2013

Anita1978 napisał(a)

Yyyy...a jaki to etap życia niby??? Po prosty kolejny...tak trzeba myśleć! Każdy etap dobry, na swój sposób
Mieć znowu 20 lat? Nigdy! Ewentualnie, biust 20latki poproszę

A dom, to fajna sprawa, ale ma swoje plusy i minusy. Porównałabym to do posiadania psa-mieć psa jest super, najlepszym przyjacielem jest wiadomo, ale trzeba też o niego dbać i zapewnić mu opiekę na czas np urlopu, chyba że zabrać, ale jak wiadomo, nie wszędzie można... Z domem podobnie, chyba, że na kółkach , poza tym mieszkanie za miastem to jeszcze inna kwestia, trzeba to lubić...tu nie ma kina, sklepu nocnego, czy koleżanki na wyciągnięcie ręki...wiem, bo mieszkam i trudno było mi się przestawić z życia w mieście nanżycie na wsi...

Anitko, łącznie z najnowszym wątkiem o terapii grupowej !!!!! )) odpowiadam:

Fakt, pomaga, skrzydła rosną, a biust ten sam .... he, he, bo mały.....

Dom, pies, ogródek - marzymy o tym Wszyscy, potem zmagania, ale warto się zmagać, bo każda sytuacja niesie nowe wartości, zmusza do odkrywania w nas samych niesamowitych pokładów energii, aktywności, ja jak widać znalazłam się na rozstaju dróg...
Teraz, bo potem będzie za późno na pewno... Tylko co ja zrobię....
Anita1978 21:23, 06 sie 2013

Podejmiesz słuszną decyzję po prostu!
Debra 21:24, 06 sie 2013

zawitka napisał(a)
Debro ale się uchachałam z przesadzania skąd ja to znam Pięknie zieloniutko u Ciebie .trawek coraz więcej .Jak rośnie u Ciebie czarna trawka u mnie nie bardzo i nie wiem dlaczego ..Chodzę patrzę na nie i grożę że przesadzę .Pozdrawiam .

ogrodnik lubi przesadzać... nie ma na to metody, ja to uwielbiam.

Konwalnik rosnie u mnie jak głupi! Właśnie wczoraj podzieliłam 3 malutkie kupione sadzonki na 6 .
Ma niemal codziennie nowe przysrosty. Rośnie niemal 24 na słońcu, ma wyściółkowane kamieniami, ma zawszde wilgoć.
Debra 21:29, 06 sie 2013

Anita1978 napisał(a)
Podejmiesz słuszną decyzję po prostu!

Anito, mam wrażenie, że z Twoich oczu czytam wiele życiowej mądrości. Myślę też, że Ty też podjęłaś dobrą życiową decyzję, nawet jesli czasem brak Ci miastowego chaosu i udogodnień.
Tak jak napisałaś, każde rozwiązanie ma swoje + -
Ale takiego ogrodu w mieście miec nie sposób!

))
Anita1978 21:32, 06 sie 2013

Ja z wykształcenia jestem terapeutą , bardziej słucham ńiż mówię ....