Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 17:26, 24 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Ten słup u ciebie Debro wygląda bajecznie. Właśnie podałam Twój przykład jego ukrycia Aneczce, ciekawe, czy zajrzy do Ciebie. Pozdrowienia zostawiam

Dziękuję Agnieszko
Wiciokrzew Zaostrzony wyjątkowo się spisał.
eda 19:30, 24 wrz 2013

Debra napisał(a)
Wszystkie cebule posadzone!
To się wydaje lekka praca, ale po pierwszej setce miałam lekko dość

Zdjęcia z dzisiaj. Tylko mój Wiciokrzew Zaostrzony

ja dopiero planuje zakup cebulowych mam nadzieję że zdążę wiciokrzew super szybki u mnie słabo rosną tylko japoński mi się udał a teraz gubi liscie miał się wybarwiać ale cos nie chce ciekawe dlaczego chyba muszę wodę lać a ten twój Debrusia Zaostrzony kwitnie ?
Debra 21:38, 24 wrz 2013

edyta_borkowska_kuchcik napisał(a)
ja dopiero planuje zakup cebulowych mam nadzieję że zdążę wiciokrzew super szybki u mnie słabo rosną tylko japoński mi się udał a teraz gubi liscie miał się wybarwiać ale cos nie chce ciekawe dlaczego chyba muszę wodę lać a ten twój Debrusia Zaostrzony kwitnie ?

Edytko, zdążysz, tylko im dłużej się ukorzeniają przed mrozami, tym lepiej.

U mnie rosną dwa Pomorski i Zaostrzony. Pomorski to jak dotąd zupełna porażka.
Zaostrzony kwitnie na zółto-kremowo. Nie lubię tych kwiatów, śmiecą okropnie, szybko zasychaja, wcale nie są dekoracyjne. Jak już przekwitnie jest śliczny
grembosia 21:56, 24 wrz 2013

Rabata wzdłuż ścieżki rzeczywiście niesamowicie się rozrosła, i to w tak krótkim czasie. Pięknie jest.

Cebule sadziłaś sadzarką od (bidulki ) Irenki?
Podziel się opinią.
Debra 22:08, 24 wrz 2013

grembosia napisał(a)
Rabata wzdłuż ścieżki rzeczywiście niesamowicie się rozrosła, i to w tak krótkim czasie. Pięknie jest.

Cebule sadziłaś sadzarką od (bidulki ) Irenki?
Podziel się opinią.

Dziekuję Grembosiu. Też mi sie podoba, chociaż to zupełnie inna bajka niż Twój ogród

Przyznam się bez bicia - nie używałam sadzarki
Jakoś łatwiej mi było przy pomocy takiego zaokrąglonego pikownika, tymbardziej że większość cebulek (krokusy, szafirki) to nie są jakieś wielkie cebule.
Joku 22:21, 24 wrz 2013

Bardzo mi się podoba kapliczka porośnięta wiciokrzewem. No i przepięknie prezentuje się rabata przy ścieżce. Rośliny bardzo szybko się rozrastają. Kupuje się takie maleństwa, a rosną z nich olbrzymy.
Debra 22:41, 24 wrz 2013

Joku napisał(a)
Bardzo mi się podoba kapliczka porośnięta wiciokrzewem. No i przepięknie prezentuje się rabata przy ścieżce. Rośliny bardzo szybko się rozrastają. Kupuje się takie maleństwa, a rosną z nich olbrzymy.

Witaj Jolu! Jakoś dawno się nie odwiedzałyśmy
Cieszę się, że Ci się podobają moje ogródkowe zmiany. Z tym rozrastaniem to nie zawsze chyba jest tak różowo, czasem sa takie okazy co za nic rosnąć nie chcą. Ale te przy ścieżce, rzeczywiście, rosna wspaniale. Ile ja tam kompostu i próchniczej ziemi nasypałam!

W tej 'kapliczce' stoi taki hiszpański dziadek

Stara rzeźba wydrążona w kawałku pieńka.
Zostały mi kwałki sztachetek, więc zrobiłam dla niego domek

No i od maja zarósł
grembosia 14:18, 25 wrz 2013

Poproszę o namiary na sklep internetowy w sprawie krokusów.
Dzięki
Sonka 15:36, 25 wrz 2013

Zagladałam do Ciebie, odznaczyłam wątek, troche mnie nie było a tu takie zmiany, spotkania, ciekawe zdjęcia i spostrzeżenia, robi się a właściwie jest ślicznie, pozdrawiam
Joku 16:35, 25 wrz 2013

Kapliczka maskuje słup? Bo tak mi to wygląda.Super pomysł. Jeszcze pytanie: sama tworzysz takie rzeczy z drewna jak ten domek dla dziadka?