Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 22:41, 13 sie 2013

Aga, ja lubie szkolke na Myslenickiej u Urbanikow w Swoszowicach w sumie to jedyna szkolka jaka regularnie odwiedzam, roslinki sa zadbana, a obsluga mila, ceny jak dla mnie ok, inne krakowskie szkolki w jakich bylam sa zaniedbane, bylam ostatnio na Wielickiej - tragedia, Kalwaryjska srednia... Mam blisko na Cechowa, ale tam bylin fajnych nie było nigdy, jak chcoalam. Hakone u Urbanikow nie było, ja ladne kupowalam w Bergeni, duze fajne sadzonki. Ja potrzebuje jeszcze 2 tak wiec jak gdzies znajdziesz, to daj znac, a jak nie, to zamowie w Bergeni.
izabela75 08:35, 14 sie 2013

Witam!!!!

Wpadam z rewiziytą, prześledziłam Twój wątek.............i powiem Ci dziewczyno idziesz jak burza.Bardzo mi się u Ciebie podoba, a po skończeniu wszystkiego bedzie super.
gusiarz 10:21, 14 sie 2013

Dzięki za namiary na szkółkę w Swoszowicach - tam jeszcze nie byłam. I mam do niej w miarę blisko. Fajna jest szkółka w Łapczycy- mają ładne roślinki. W sumie dawno tam nie byłam, muszę to nadrobić - pozdrawiam środowo
dorotka_z 12:06, 14 sie 2013

Alicjo, będę chciała założyć, bo coś tak czuję, ze sama sobie z ogrodem nie poradzę
Jeszcze nie rozpoczęliśmy budowy, ale planuję w tą zimę przygotować sobie plan nasadzeń, choć taki ramowy, żebym mogła zakupy rozłożyć w czasie. Wiadomo, że po przeprowadzce wydatkow będzie dużo, więc chciałabym sobie to jakoś sensownie rozplanować, choć jak znam życie, będe latać z pojedyńczmi doniczkami po calym ogrodzie i przesadzać z jednego chwastowiska na drugie
AlicyaLK 13:17, 14 sie 2013

izabela75 napisał(a)
Witam!!!!

Wpadam z rewiziytą, prześledziłam Twój wątek.............i powiem Ci dziewczyno idziesz jak burza.Bardzo mi się u Ciebie podoba, a po skończeniu wszystkiego bedzie super.

Dzięki Iza za miłe słowa, ale kiepska ze mnie burza tu dziewczyny to szaleją na ogrodowisku, a ja sobie coś tam dłubię, ale też mam nadzieję, że po skończeniu będzie ładnie
Wymarzony ogród miałabym bardziej w Twoim stylu, ale niestety zastane nasadzenia już wiekowe wymuszają kompromisy... co zrobić
AlicyaLK 13:19, 14 sie 2013

gusiarz napisał(a)
Dzięki za namiary na szkółkę w Swoszowicach - tam jeszcze nie byłam. I mam do niej w miarę blisko. Fajna jest szkółka w Łapczycy- mają ładne roślinki. W sumie dawno tam nie byłam, muszę to nadrobić - pozdrawiam środowo [/quote

Dzięki za namiar może kiedyś podjedziemy ta szkółka w Swoszowicach jest raczej mała, ale bardzo przyjemna
AlicyaLK 13:20, 14 sie 2013

dorotka_z napisał(a)
Alicjo, będę chciała założyć, bo coś tak czuję, ze sama sobie z ogrodem nie poradzę
Jeszcze nie rozpoczęliśmy budowy, ale planuję w tą zimę przygotować sobie plan nasadzeń, choć taki ramowy, żebym mogła zakupy rozłożyć w czasie. Wiadomo, że po przeprowadzce wydatkow będzie dużo, więc chciałabym sobie to jakoś sensownie rozplanować, choć jak znam życie, będe latać z pojedyńczmi doniczkami po calym ogrodzie i przesadzać z jednego chwastowiska na drugie

Nie no teraz to musisz założyć, za dużo osób już Cię o to pytało Co tam do zimy będziesz czekać! Teraz zaczynaj Będziesz miała więcej czasu
kasiek 18:49, 14 sie 2013

Polecam szkółkę w Krzywaczce, kawałek za Krakowem - ogromy wybór drzew i krzewów (nie bylin) w rewelacyjnych cenach!
AlicyaLK 13:51, 15 sie 2013

kasiek napisał(a)
Polecam szkółkę w Krzywaczce, kawałek za Krakowem - ogromy wybór drzew i krzewów (nie bylin) w rewelacyjnych cenach!

Dzięki potrzebuję trzy trzmieliny szczepione na pniu, tak więc pewnie się wybierzemy
AlicyaLK 21:15, 15 sie 2013

Znalazłam chwilkę na wrzucenie kilku fotek, tak więc to robię

Limki wolno, bo wolno, ale zaczynają kwitnąć, niektóre kwiaty są całkiem sporawe
dla porównania z moją dłonią

Niestety niektóre kwiaty zanim zakwitły tak jakby uschły w pąkach... nie wiem, czym to było spowodowane... może upałami... starałam się im zapewnić wystarczająco dużo wody, ale może palące słońce im troszkę zaszkodziło... tylko, że tam w większości jest cień... jakieś inne pomysły?