Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kraina Czarów w fazie projektów

Kraina Czarów w fazie projektów

AlicyaLK 11:08, 12 sie 2013

polinka napisał(a)
Ala spokojnie, może kiedyś się psinka nauczy, gdzie wolno a gdzie nie. Pamiętasz u mnie ile czasu miałam sznurki? Fakt, nie wygląda to efektownie ale przyniosło rezultat Dzisiaj od czasu do czasu muszę przypomnieć mojemu Budrysowi gdzie jego teren ale już nic nie niszczy.
Pozdrawiam i życzę spokojnego poniedziałku

Wiesz, u mnie problem taki, że mam działkę narożną i ona biega do innych psów, co chodzą na spacery... zasuwa tak, że na zakrętach czasem nie wyrabia ale przecież nie zabronię jej biegać do innych psów... jakbyśmy mieli działkę z sąsiadami z obu stron i zacisznym ogrodem, to problemu by nie było, bo tak to ona nie depcze roślinek Ale co tam... postawimy solidny płotek i może stać
mirela 12:15, 12 sie 2013

Ale u Ciebie zmiany . Fajnie, w moim guście, nowocześnie, mało kwiatów .
No i pomieszczenie na śmietnik wymiata - powiesz mi coś o nim więcej ? Bo widzę gdzieś się przwinał temat smietników ....
AlicyaLK 12:31, 12 sie 2013

Witam Mirelko u mnie Nie ma u mnie za dużo kwiatów, ale będą na wiosnę, bo eM chce tulipany i czosnki ozdobne... no co zrobić... tyle pracuje i bez gadania krawężniki stawia, świetniki buduje, to chociaż kffiatek się mu należy

A co chcesz wiedzieć o śmietniku?
aleksandra_g 12:36, 12 sie 2013

jest tyle roślin pięknie kwitnących w cieniu, że na pewno coś pięknego wymyślisz a przynajmniej nie musisz latać z wężem dwa razy dziennie, nie taki zły ten cień
mirela 12:37, 12 sie 2013

Z czego zrobiony, pokażesz go dokładniej ?

ps. ja tez kocham czosnki. Swoje kupiłam w zeszłym roku w Lidlu i jestem zachwycona. Musze dokupić więcej ((prawdę powiedziawszy myślałam, że z jednego powstanie cała główka którą będzie można rozsadzić ).
Mój na szczęście nie ma takich zachcianek. On raczej nie lubi kwiatów a systematyczne spacery u Kapisa i moje zachwyty nad trawami uruchomiły i w nim miłość do ozdobnych traw .
mirela 12:38, 12 sie 2013

aleksandra_g napisał(a)
a przynajmniej nie musisz latać z wężem dwa razy dziennie, nie taki zły ten cień
- otóż i to
AlicyaLK 12:40, 12 sie 2013

aleksandra_g napisał(a)
jest tyle roślin pięknie kwitnących w cieniu, że na pewno coś pięknego wymyślisz a przynajmniej nie musisz latać z wężem dwa razy dziennie, nie taki zły ten cień

Muszę, bo u mnie pustynia pod drzewami!! One wszystko wypiją i na malutkich już nie starcza
AlicyaLK 12:45, 12 sie 2013

mirela napisał(a)
Z czego zrobiony, pokażesz go dokładniej ?

ps. ja tez kocham czosnki. Swoje kupiłam w zeszłym roku w Lidlu i jestem zachwycona. Musze dokupić więcej ((prawdę powiedziawszy myślałam, że z jednego powstanie cała główka którą będzie można rozsadzić ).
Mój na szczęście nie ma takich zachcianek. On raczej nie lubi kwiatów a systematyczne spacery u Kapisa i moje zachwyty nad trawami uruchomiły i w nim miłość do ozdobnych traw .

Mój też nie miał zachcianek... teraz mu się tak zaczęło... i jak jedziemy gdzieś to tylko pyta, co to za roślina, a ta, a ta? haha No i ostatnio zgłosił zachciankę na czarne tulipany i czosnki... może być... nie wiem, gdzie je posadzę, ale co tam....

Świetnik obfotografuję i wrzucę... zrobiony jest z listewek o boku 2 cmx2cm... część mieliśmy ze znaleziska, czyli zostały znalezione przy okazji porządkowania blaszaka, a część musieliśmy dokupić w castoramie... Na razie nie ma drzwiczek, ale będą i takowe. Całość jest przymocowana do belek 5cmx5cm... Pomalowany zostanie na brąz, czyli taki kolor jak wszystkie elementy drewniane w ogrodzie i puszczony zostanie na niego bluszcz...ale nie chcę, żeby został w całości pokryty pnączem, tak więc będę go musiała ostro ciachać
aleksandra_g 15:15, 12 sie 2013

w sumie racja, nie przemyślałąm z tą wodą :/ no to możemy sobie piąteczke przybić i tyle! bo nie latamy same z tymi wężami
AlicyaLK 15:30, 12 sie 2013

A bo byśmy tak tylko na tarasie siedzieć chciały i na kwiatki się gapić a tak to trochę ruchu jest