Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z łezką

Ogród z łezką

Kindzia 13:35, 03 lis 2013

Tess napisał(a)
Nie kop skarpy, tylko obejrzyj korzenie. One przy korzeniach siedzą, bo korzenie żrą.

Jeśli ich tam nie ma, to znaczy, że to nie opuchlak.

Jeśli kulki są równe, okrągłe, to raczej nawóz.
Jeśli natomiast są wydłużone, albo mają dziobek z jednej strony - to są jaja opuchlaka.

Zasiałam niepokój? Nie chciałam.
Mnie też przekonywano, że moje kulki to nawóz.

Mam dużo żurawek na skarpie...nie było larw przy korzeniach. Korzenie suche jak pieprz...uschła???

Wiem, że nie chciałaś Tesiu!

Kulki żółciutkie, okrągłe, jak ziarenko gorczycy...tylko bardziej żółte.

Nie będę się martwić...zobaczę wiosną.
Kindzia 13:39, 03 lis 2013

Tess napisał(a)
To się już nie martw
Krewetki - gdyby były - widziałabyś, bo nadal żerują.
Wiem, bo wczoraj widziałam jedną żywą (cirtonelkę żarła, małpa) i jedną już wykończoną przez nicienie.

Jeżeli ślepa jestem i jakimś cudem ich nie widzę, to zeżrą mi wszystkie...a może nie zdążą do wiosny...wtedy polecę z grubej rury. Dobrze, że rh rosną od nich kawałek.

To bydle! Tak jawnie żrą?

Pamiętam o nicieniach, jakby co.

Dziękuję Wam Dziewczynki
Mala_Mi 13:45, 03 lis 2013

Żurawki kulka nie zje.. nawet jak to jajo opuchlaka.. krewetki!!! wpitalają korzenie, a liście dorosłe osobniki.. wiec jak coś zjadło korzenie to musi być gdzieś krewetka.. ich czas przepoczwarzania się jest bardzo długi...
malgorzata_s... 13:47, 03 lis 2013

Matko kochana. Człek sadzi, pięknie mieć chce a tu takie larwy i bydlęta stołówkę se robią i wpitalają. Nim człek ogarnie po ptokach. Szkoda że kreta na smycz nie można bo by wyżarł tałatajstwo podziemne a na smyczy trawnika nie zniszczył
Kindzia 13:47, 03 lis 2013

Ty Paskudo!!! I tak Cię kocham
Kindzia 13:48, 03 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko kochana. Człek sadzi, pięknie mieć chce a tu takie larwy i bydlęta stołówkę se robią i wpitalają. Nim człek ogarnie po ptokach. Szkoda że kreta na smycz nie można bo by wyżarł tałatajstwo podziemne a na smyczy trawnika nie zniszczył

Małgoś...jednego kreta na amen załatwiłam z miesiąc temu...a na smycz trza było

Wracam do garów...
malgorzata_s... 13:48, 03 lis 2013

Kasia Krzyś się dre że w Porębie ktoś w totka wygrał może TY
Agnieszka_B 13:49, 03 lis 2013

Przywędrowałam od cioci żeby zobaczyć te niby małe ML i co widzę ? przeca one są duże , moje znacznie mniejsze. Ale macie rację i tak je powiąże - niech maja
Mala_Mi 13:56, 03 lis 2013

Co nie zmienia faktu, że trzeba być czujnym... ale też nie wpadać w panikę z powodu nawozu któy jest w wielu kupowanych roślinach.. taka psychoza strachu z czasu czarnych wołg..
http://www.chrysanthemums.info/ailments/p-vine-weevil.htm
http://www.nuetzlinge.de/en/produkte/greenhouse/schaedlinge/dickmaulruessler/
Kindzia 15:10, 03 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasia Krzyś się dre że w Porębie ktoś w totka wygrał może TY

Ja nie gram, ale Rysiu...nie, to nie my Albo to nie ta Poręba, albo ktoś cichutko siedzi

Zawsze mówię eMusiowi, żeby mi tą kasę, którą wydaje na totka dawał Do skarbonki bedę składać, może coś uzbieram Wiesz, że jak ktoś ma szczęście w miłości, to nie w grach