Wiaan, oglądam twój ogród (gratuluję jest naprawdę bardzo ładny) i widząc Twoje katalpy przyszło mi jeszcze na myśl żeby na tej rabacieb posadzić takie jako przesłonę domu sąsiadów po drugiej stronie ulicy. Tyle,że katalpy zima wszystko odkryją i strasznie późno startują...
Cześć nazywam się Paulina i powoli zaczynam urzadzac swój ogród. Cała działka jest dużą bo około 2tys metrów. Za domem pod ogrodzeniem posadziliśmy już dwa rzędy świerka srebrnego. W pierwszej kolejności chce się zająć rabatami przy podjeździe i potrzebuje pomocy . Wzdłuż ścieżki do drzwi wejściowych są dwie rabaty. Rabata po lewej stronie ( czyli ta od strony ogrodu) ma 1,4 m szerokości. Chciałabym na niej posadzić Hortensję limelight z jakimiś trawami. Jakie trawy radzicie? Robić to na zmianę? Jakie odstepy dać? Na drugiej rabacie myślałam dać sosnę szczepiona na pniu i trawę stipe a do tego białe czosnki lub inna trawę do sosny szczrpjonej. Co polecacie?
Dzięki, fajny pomysł i chyba tak zrobię a masz jakiś pomysł na kompozycje z hortensjami do rabaty 1,4m ? Nie wiem czy jest wystarczająco miejsca żeby było obok siebie kilka rzeczy czy zrobić na przepisy Hortensję i trawę?
A co zrobić na tych dużych rabatach? Po lewej myślałam o hortensji limelight na zmianę z trawa. Jaka najlepiej wybrać? Czy dodać coś zimozielonego?
Po prawej może małe sosny na pniu i trawa?