Witajcie ogrodnicy
Potrzebuję, żeby ktoś mi doradził co posadzić na tej rabacie, za lawendami. W tamtym roku rosły za nimi róże chopin, ale zostały przesadzone za dom, tam chcę mieć kącik różany. Teraz za lawendą posadzone jest proso rózgowate, które tam kompletnie nie pasuje. Poza tym pokłada się na lawendę przy dużym deszczu lub wietrze. Myślałam żeby posadzić tam coś na pniu, ale nie tak gęsto jak to proso.
Generalnie (żeby mieć ogólną koncepcję) jeśli chodzi o rośliny w moim ogrodzie to mam:
Iglaki: świerki serbskie,sosny ,katalpy,cyprysik tępołuskowy (taki już 2 metrowy),jodły koreańskie, buk czerwony pendula, jałowce mint julep,świerki srebrne,różne kulki zimozielone (tuja danica, sosna kuliste i inne),modrzew,trawy ozdobne (rozplenice, trzcinniki overdam,miskant),głogowniki red robin, rozchodniki,hortensje bukietowe vanilla frise,juki,berberysy bordowe i czerwone, kalina szczepiona na pniu,lawendy.
Generalnie ogród ma byc zielono-różowo-fioletowo-biało-bordowy. Piszcie różne pomysły, będę bardzo wdzięczna.