Informacja:
Wątek został przeniesiony przez moderatora z Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji
Witam Serdecznie,
dopiero dołączyłam do forum, oglądam podziwiam, także siebie za szybkie zapamiętanie nazw roślin

temat ogrodu jest dla mnie totalna nowością, w domu w którym się wychowałam mama miała mały ogródek, ale nigdy się tym nie interesowałam, teraz kopiliśmy z narzeczonym dom z rynku wtórnego i po byłych gospodarzach odziedziczyliśmy już gotowe formy, mniej lub bardzie zadbane. Przed domem jest taka oto część- szumnie nazwijmy to rabatą, gdzie z przodu mamy 4 małe iglaki, i na końcu chyba wierzba japońska? Na trawniku pojawiło mi się sporo chwastów

wczoraj je wyplewiłam w ich miejscu mam teraz małe dziury w trawniku....
Zastanawiam się nad dodaniem czegoś do tej kompozycji możne po bokach?
jakiś krzew zimozielony kwitnący latem? może wzdłuż zrobić rządek czegoś- żurawek, trzmieliny, funki? nie chciałabym całkowicie pozbawiać się trawy z tamtego miejsca, gdyz zaraz obok jest długi i szeroki wysypany kamieniami podjazd... stąd zieleń jest dla mnie ważna w tym miejscu.Miejsce jest słoneczne - od wschodu do popołudnia jest słońce - nie bezpośrednie. Wiem, że te obrzeża chodnikowe są fatalne, ale niestety finansowo nie możemy sobie pozwolić w tym momencie na rewolucje ze zmianą podłoża, fasad itd
Będę wdzięczna za wskazówki