karolccia
09:32, 11 maj 2020

Witam,
Może nie doprecyzowałam. Bo jeśli wiem ja, to wydaje się oczywiste, że także inni wiedzą. Gdybym sadziła trzy drzewa w linii prostej to wykopałabym prostokąt ale koło już mam i nie wiem, czy wyjdzie zmiana kształtu. Naoglądałam się zdjęć pięknych ogrodów i stąd chaos. Szmaragdy przesadzone. Rosną daleko od siebie, co 115 - 120 cm, są miedzy nimi prześwity. Tak miało być. Danica będzie rosła przed Szmaragdami. Przy wejściu jest jedna duża Danica, dosadzę do niej te dwie. Pomiędzy Szmaragdy a Danicę chcę posadzić coś wyższego, myślę, że w żółtym kolorze, żeby rozjaśnić kąt i oddzielić od siebie rośliny o podobnym kolorze zieleni, by się nie zlały w całość. Szukam na Ogrodowisku, co posadzić pomiędzy. Sadzą trawy, hortensje a nawet drzewa. Hortensje mam, w liczbie 9 sztuk, z tego dwie posadzone przy brzozach, od strony ławki. Z żurawek mam obwódki, są przepiękne ale silne słońce przypala listki. Klon palmowy odpada, są w tym miejscu przeciągi, wieje niemiłosiernie. Rosło tam kiedyś drzewo brzoskwiniowe, które musiałam zabrać i oczar. W lecie patelnia, w zimie wiatry. Cis, zostanie przeniesiony. Zabiorę z koła wszystkie rośliny. Może zrobię tak, jak radziłaś na początku. Jedno drzewo i coś niższego przy nim, nie za dużo, by nie było bałaganu. Uczę się, żeby nie sadzić wszystkiego. Lecę do ogrodu. Zrobię zdjęcia