Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Starorzecze na górce

Starorzecze na górce

agatanowa 00:30, 11 cze 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)

To samo rzec chciałam Pięknie u ciebie Pozdrawiam

o matko! Goska, nie poznałam Cię. Jakaś taka Świtezianka czy co na avatarze!

Pięknie
viva 00:38, 11 cze 2014

Agatko piękne zdjęcia różane Już sporo zgromadziłaś. Na mojej liście była M.A.Cariere ale już chyba wyczerpałam swoje możliwości. Będę oglądać u Ciebie
agatanowa 00:49, 11 cze 2014

viva napisał(a)
Agatko piękne zdjęcia różane Już sporo zgromadziłaś. Na mojej liście była M.A.Cariere ale już chyba wyczerpałam swoje możliwości. Będę oglądać u Ciebie

nie mam pewności, ale chyba moja wypuściła dziczki, tj. są to pędy wyrastajace z ziemi, mają na dole po pięć listków w liściu (wyglądają zupełnie jak macierzyste, takie same), ale wyżej już siedem. Czy to wystarcza jako identyfikacja dziczki?
viva 00:56, 11 cze 2014

Liście dziczki są dość wąskie i matowe. Aby być pewnym rozgrzeb ziemię tam gdzie wyrastają te pędy i sprawdź czy są poniżej szczepienia. Jeśli tak to dzikuski.
agatanowa 01:05, 11 cze 2014

viva napisał(a)
Liście dziczki są dość wąskie i matowe. Aby być pewnym rozgrzeb ziemię tam gdzie wyrastają te pędy i sprawdź czy są poniżej szczepienia. Jeśli tak to dzikuski.

te są śliskie, z połyskiem

dwa wilczki już wyrwałam od Edenki i Heritage - wyglądały inaczej niż te od MAC i zupełnie inaczej niż rodzime, nie miałam watpliwości, tu mam i dlatego dopytuje, ale dla pewności rozgrzebię ziemię, dziękuję serdecznie
agatanowa 01:07, 11 cze 2014

a to rzeczona Mme Alfred Cariere, zapachu nie przeniosę, nie widać też, że kwiat naprawdę spory z 8 cm (teraz kwitnienie się zatrzymało na rzecz wzrostu tych "dziczek")

Napia 06:07, 11 cze 2014

Piękna róża...jak bita śmietana
Bogdzia 09:00, 11 cze 2014

agatanowa napisał(a)

Bogdziu, nie mam pojecia, to piwonia ukopana od mamy z ogródka, a ta mamy w ogródku też przywędrowała od kogoś... to najzwyklejsza jakaś

Piękna jest. Miłego dnia.
agatanowa 09:36, 11 cze 2014

Parę kolejnych zdjęć.

Zapłakany Louise Odier

Comte de Chambord

spóżnialscy

arabella

i jakiś inny powojnik NN zamawiany w sadowniczym jako: "Paul Farges" (kwiaty ma olbrzymie20-25 cm zaczynające od lilafiolet a w pełnym rozkwicie białe):

jastruny i bodziszki Biokovo:

drobne urocze i delikatne dzwoneczki (dzwonek okragłolistny)

duże dzwonki (brzoskwiniolistny blue)

jakaś azalka przekwita (miała być Kranenfee, może nią jest?):

jasnota (chyba plamista) się panoszy (weszła nawet na powojnika) i kwitnie bez ustanku pod tują, jest więc dobra do okrycia suchych, trudnych miejsc

kokornak wielkolistny rośnie powoli, ale żyje

bez czarny "Eva" zaczyna kwitnienie w delikatnym różu:

agatanowa 09:45, 11 cze 2014

Parę większych ujęć:

rabatka pd

piwo (w stanie stałym) wjeżdża na taras

sąsiedzki ugór po zachodzie z zapleczem na gnojówki (bo pokrzywy po pachy i skrzyp się też znajdzie), jak zauważyła Kasia

wyjątkowo zadowolona rosjanka - wczoraj, gdy była Kasia, kotka przyniosła na trawnik zaduszonego gryzonia wraz z młodą tojeścią kanadyjską, mąż Kasi powiedział, że kot obiady jada wraz z sałatką, hehe