Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 14:45, 03 paź 2014

ooooo...... dziękuję za debatę i "burzę mózgów", jak to Jan napisał. Burza choć skromna, to jednak znacząca.
Macie rację, że najlepszy będzie żywopłocik zimozielony i najpewniej z bukszpana.Dziękuję.

Wczoraj dostałam w dobrej cenie (tak myślę) hortensje 'vanille-fr.'15 zł/szt. Trochę zabiedzone, ale dadzą radę. A dzisiaj zrobiłam małą rewolucję z przodu domu, zgodnie z propozycją Danusi hortki trafiły pod wykusz, poniżej berberysy, a pośrodku rozplenice. Pomiędzy powsadzałam cebule tulipanów białych i ciemnofioletowych i żonkili.
Kora zostanie na razie na całości, na wiosnę wyżwirkuję część. Z samą korą jest trochę za ciemno i zlewają się z nią niektóre rośliny.
Przy okazji dzisiejszych prac nasłuchałam się mnóstwa komplementów od przechodzących osób dotyczących wyglądu przedogródka. Jeden starszy pan był szczególnie miły, bo stwierdził, że to najładniejszy ogródek na ulicy Według mnie mocno przesadził,ale może za jakiś czas rzeczywiście...
Malgosik 22:17, 03 paź 2014

a gdzie fotki?
Karolinek 13:51, 04 paź 2014

Małosik, fotki zrobić najpierw muszę jakość dyskretnie. Wiesz, jak co niektórzy patrzą na takich zapaleńców
Selly 09:19, 06 paź 2014

Karolinek napisał(a)
Przy okazji dzisiejszych prac nasłuchałam się mnóstwa komplementów od przechodzących osób dotyczących wyglądu przedogródka. Jeden starszy pan był szczególnie miły, bo stwierdził, że to najładniejszy ogródek na ulicy Według mnie mocno przesadził,ale może za jakiś czas rzeczywiście...

A może właśnie ten pan był obiektywny w ocenie ? Poza tym pewnie posługiwał się średnimi polskimi standardami w ocenie a nie zawyżonymi ogrodowiskowymi ...
kasia_w 19:29, 07 paź 2014

czekamy na zdjęcia niecierpliwie
Karolinek 15:38, 08 paź 2014

Zdjęcia przedogródka jeszcze nie zrobione. Martwię się posadzonymi hortensjami. Dwie z pięciu mają podsuszone liście i marnie wyglądają i wcale nie zdobią.
Różowe wrzosy sadzone miesiąc temu też się podsuszyły. Obok rosną białe i mają się dobrze. Nie wiem o co chodzi?
renatamama3 07:33, 09 paź 2014

Pewnie grzyb ,mi tak kilka wrzosów padło w tamtym roku .pozdrawiam
basia3 07:57, 09 paź 2014

Karolinek napisał(a)
Zdjęcia przedogródka jeszcze nie zrobione. Martwię się posadzonymi hortensjami. Dwie z pięciu mają podsuszone liście i marnie wyglądają i wcale nie zdobią.
Różowe wrzosy sadzone miesiąc temu też się podsuszyły. Obok rosną białe i mają się dobrze. Nie wiem o co chodzi?

Witam jestem tu pierwszy raz i serdecznie pozdrawiam.

Hortensje to twarde rośliny, ja w zeszłym roku porozrywałam bryły korzeniowe z trzech zrobiłam 8 sztuk i przeżyły,a robiłam ten eksperyment w październiku, już miałam krzyżyk na nich postawić.....Twoje może schną bo jesień po prostu idzie u mnie też już nie wyglądają dobrze..
ja bym się bardzo tym nie przejmowała.
hanka_andrus 09:04, 09 paź 2014

Mogły mieć za mało wody. Pokaż teraz swój jesienny ogródek. Ale nie w deszczu, może po?
bql3 18:09, 09 paź 2014

Witam i gorąco zapraszam na jesienną mini foto sesyjkę zdjęć z herbaciarni.

serdecznie zapraszam do odwiedzenia mojego wątku,
pozdrawiam
Jan