Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

hanka_andrus 13:26, 15 wrz 2014

Właśnie odpoczywam, tylko nie wiem po czym. Słoikowe roboty nie są trudne, tylko up....we.
Właśnie kosz słoików w piwniy poukładałam. Rano zięć mi je do piwnicy zatachał, a teraz ja po swojemu na półki.
A jeszcze na krzaczkach przybywa malin. Trzeba zachować na odpędzenie kaszlów.
To co kiedyś akcyjnie w jeden dzień robiłam, teraz rozkładam na tydzień.
Nie te siły. Ale dobrze, że jakieś są.
Karolinek 14:40, 15 wrz 2014

Gardenarium napisał(a)
Na razie nie mam czasu coś zaproponować mam pilne roboty i nagranie w środę
Przykro mi, teraz nic nie poradzę, wiem tylko że nie można tak sadzić na przemian, jedno to drugie to, ale nic sensownego nie wymyślę w 3 minuty i nie narysuję, spadam do pracy

To może rozplenice zabrać spomiędzy berberysów i posadzić przed nimi. Wysunąć je do przodu.
Karolinek 14:49, 15 wrz 2014

Haniu, masz rację, że nie szalejesz i spokojnie działasz. Znajdź chwilkę na wystawienie buziaka do słońca, takie miłe ciepełko dzisiaj.

Ja dzisiaj rano wysprzątałam swoje cztery kąty ogródkowe i z rozpaczy że Danusia nie ma czasu, porobiłam zdjęcia ogródka na tyłach domu. Nie wiem, czy to normalne, ale ciągle kwitną jeszcze sasanki.

Jakie one brodate

Karolinek 15:04, 15 wrz 2014

Zakwitła pierwszy raz jedna gałązka hebe.

A pod bodziszkami ukrył się kwitnący pierwiosnek To też niespodzianka.

Dostałam od cioci, miłośniczki roślin dużą sadzonkę trąby jerychońskiej. Na zimę trafi do piwnicy razem z psianką i begonią, którą za namową cioci spróbuję również przezimować. Ona robi tak co roku i udaje się,a ma na prawdę piękne begonie.

hanka_andrus 15:16, 15 wrz 2014

Zawirowania ogrodowe o tej porzebywają. Po długich dniach i nocach zimnych, nowa porcja ciepła i rośliny myślą, że jest wiosna i kwitną.

Sasanki uwielbiam na fotografii. Właśnie za to ich "owłosienie".

Przedogródek poczeka , nawet jak plan będzie ciut później , to roślinom to przeszkadzać nie powinno.
Karolinek 13:50, 16 wrz 2014

Pewnie że poczeka.
Jeśli chodzi o sasanki i ich kwitnienie, to myślałam, że moja ręka to sprawiła, że im tak dobrze u mnie

A tymczasem swą urodę pokazują wrzosy, które rok temu sadziłam, wszystkie przetrwały i wszystkie zakwitły.

Selly 15:20, 16 wrz 2014

Karolinek napisał(a)
Pewnie że poczeka.
Jeśli chodzi o sasanki i ich kwitnienie, to myślałam, że moja ręka to sprawiła, że im tak dobrze u mnie

A tymczasem swą urodę pokazują wrzosy, które rok temu sadziłam, wszystkie przetrwały i wszystkie zakwitły.

Łał , ależ cudne te Twoje wrzosy

Pozdrówka
Magdalenka 15:44, 16 wrz 2014

Ależ pięknie rozrosły Ci się te wrzosy Trawnik, hortensje, trawki...pięknie
hanka_andrus 18:14, 16 wrz 2014

No niedługo bedziesz w pierwszej dziesiątce! Jak będę wrzosy sadzić, to Ciebie poproszę o pomoc i czary..
jola54 20:13, 16 wrz 2014

Witaj Karolinko! Te ostatnie fotografie -marzenie- zazdroszczę Ci tych wspaniałych wysokich traw,u mnie takich nie mogę znaleźć.Rabata jak w bajce....pozdrawiam