Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

ewsyg 18:20, 19 mar 2015

Cudowne są te czerwone tulipany na tle traw. Masz nowa działkę, to nowe wyzwanie. Fajnie, że jest zadbana. Moja rodzina bardzo lubi owoce i warzywa własnego chowu.
jagoda99 18:22, 19 mar 2015

Karolinko pospacerowalam sobie u Ciebie slicznie
Ptaszki lubie ptaki tez dokarmiam swoje mam budki legowe dwie
No a wlasne sadzonki super
Pozdrawiam
Karolinek 18:45, 19 mar 2015

To dla mnie wyzwanie, nigdy nie uprawiałam warzyw, oprócz pietruszki na natkę, szczypiorku i ziół
Będzie się działo... chcę stworzyć taki uroczy warzywnik przeplatany z kwiatami. Nagietki, słoneczniki miniaturowe, kosmosy, maciejka... jak wyjdzie czas pokaże.
Mamy tam sporo drzew owocowych, kilka jabłoni, wielka grusza 'konferencja',śliwy, czereśnie, aronie, pigwy, borówki, maliny, porzeczki,truskawki.
Karolinek 18:51, 19 mar 2015

jagoda99 napisał(a)
Karolinko pospacerowalam sobie u Ciebie slicznie
Ptaszki lubie ptaki tez dokarmiam swoje mam budki legowe dwie
No a wlasne sadzonki super
Pozdrawiam

Jadziu, miło Cię gościć A miałaś już chętne ptaki w swoich budkach?
Moje wiszą od zeszłej wiosny i nie były jeszcze zamieszkane, może obecnej jakaś ptasia parka się tu zadomowi.
kasiek 19:25, 19 mar 2015

Zdrówka życze bo i tu choróbsko zawitało...
Przeurocze te krokusiki na trawie
Karolinek 21:38, 19 mar 2015

Kasiek, dziękuję

W planach na najbliższy czas

W tym miejscu chcę postawić podobną pergolę

nad placykiem ceglanym, tam gdzie stoją fotele
bartek_luberda 22:56, 19 mar 2015

Oj cudna taka pergola
eda 15:49, 20 mar 2015

Karolinek napisał(a)
Dziękuję! I Ty trzymaj się dzielnie przy takim natarciu

Ja nadal bez sił, może jutro będzie już lepiej...

Pozostało mi jedynie przez okno podglądać poczynania wiosny.

Pięknie wyglądają z trawki krokusiki awatarek bardzo udany i zdrowiej kochana bo ma być w końcu ciepło tylko nie wiem kiedy ja też ciągle się smarkam hi hi buziaki zostawiam i ciemierniki dziękują Twój też pięknie się wybił Macham Karolinko
kasia_w 17:57, 20 mar 2015

Karolinek napisał(a)
Kasiu, witaj Mam niewielki trawnik ( a będzie jeszcze mniejszy poszerzam rabaty!!!!), więc skorzystałam z aeratora sąsiada.
Jego maszyna wygląda coś jak mała elektryczna kosiarka, która pod pokrywą ma wałek z kolcami i wymienny z nożami do wertykulacji.
Ja też najpierw wygrabiłam i myślałam, że skonam. Taki sprzęt jest jednak niezawodny.
Ja też poszerzam !!!więc na razie trawą wydeptaną okrutnie.Pergola jest romantyczna i piękna.Zawsze jak widzę te zasłony w naszym klimacie to myślę o praniu...
kasia_w 18:03, 20 mar 2015

Karolinek napisał(a)
Kasiu, witaj Mam niewielki trawnik ( a będzie jeszcze mniejszy poszerzam rabaty!!!!), więc skorzystałam z aeratora sąsiada.
Jego maszyna wygląda coś jak mała elektryczna kosiarka, która pod pokrywą ma wałek z kolcami i wymienny z nożami do wertykulacji.
Ja też najpierw wygrabiłam i myślałam, że skonam. Taki sprzęt jest jednak niezawodny.
Ja też poszerzam !!!więc na razie trawą wydeptaną okrutnie.Pergola jest romantyczna i piękna.Zawsze jak widzę te zasłony w naszym klimacie to myślę o praniu...