Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

kasiek 19:22, 09 paź 2013

Ja tez kupuje już rosliny w konkretne miejsca (zresztą nie mam go już prawie)

To ja Ci wkleje mojego śluzowca brrrr:

kasiek 19:23, 09 paź 2013

kachat napisał(a)
Jestem. Ścieżki Te szare. Muszą być, bo jak ich tam nie będzie, i będę zmuszona chodzić na około, to się będę wkurzać codziennie straszliwie. Ewentualnie zrobię ścieżki a la rabata, że przez rabatę - w korze kilka kamieni-stopni położę i już.

No i super scieżki, tyle że jedna kończy sie w trawie? Własnie o tym myślałam żeby ja przedłużyć i wtedy powstanie Ci rabatowy półksiężyc - a raczej sierp.
Kondzio 19:32, 09 paź 2013

podobają mi się ścieżki z czego będą zrobione ja zaglądam ale daje znaku hi hi hi
kachat 20:45, 09 paź 2013

Kasiek, ale włochaty ten twój śluzowiec Ja od paru lat poluję na te najmniejsze, najpiękniejsze, ale jakoś tylko na galaretowate brzydale trafiam

Kondzio

Co do ścieżek, to właśnie nie wiem, z czego je zrobić... Wszystko pomieszane takie mam Myślałam, żeby może z piachu ze żwirem jakoś... To musi być coś taniego i leśnego. Na razie na połowie ścieżek jest trawa, ale chyba będę ją musiała wywalić.

Kasiek, ta jedna ścieżka kończy się w trawie, bo ta trawa to właśnie odnoga trawnika - przejście do dalszej części ogrodu Już pokazuję:

^ ten malutki różanecznik (już przesadzony) po lewej to właśnie to miejsce, gdzie się kończy rabatka z różyczkami i ta ścieżka, co dochodzi do trawy. I dlatego nie mogę półksiężyca dalej pociągnąć, bo zająłby ten cały teren aż do dużego różanecznika. Więc tutaj pomiędzy tym małym a dużym musi być przejście. Ale fujara jestem, że aktualnych zdjęć tego miejsca nie zrobiłam :/ I teraz trzeba sobie tę miejscówkę z kilku zdjęć sklejać i wyobrażać
Kondzio 20:52, 09 paź 2013

może z niczego tak jak w ogrodzie w którym był u Mai w ogrodzie wycięty nożem do kancików
agatanowa 20:56, 09 paź 2013

Najnaturalniej wyglądałyby ściezki z trawy. Ale jak rozumiem nie rośnie Ci ona tam?
kachat 20:57, 09 paź 2013

Kondzio, ale w czym wycięty..? Ja teraz na jednej ścieżce zdarłam wszystko co na niej było - sam piach został. Ale mi w tym piachu przecież zaraz coś wyrośnie :/ Takie małe badziewia, rosną wszędzie.. A gleba za słaba na trawę, zresztą trawę chcemy ograniczać do minimum - przewiduję, za za kilka lat śladu po niej nie będzie A ja Mai nie oglądam, tzn. widziałam kilka odcinków tylko... Generalnie telewizji nie oglądam Może pamiętasz odcinek, to sobie znajdę jakoś w internecie..?
Kondzio 21:11, 09 paź 2013

kachat napisał(a)
Kondzio, ale w czym wycięty..? Ja teraz na jednej ścieżce zdarłam wszystko co na niej było - sam piach został. Ale mi w tym piachu przecież zaraz coś wyrośnie :/ Takie małe badziewia, rosną wszędzie.. A gleba za słaba na trawę, zresztą trawę chcemy ograniczać do minimum - przewiduję, za za kilka lat śladu po niej nie będzie A ja Mai nie oglądam, tzn. widziałam kilka odcinków tylko... Generalnie telewizji nie oglądam Może pamiętasz odcinek, to sobie znajdę jakoś w internecie..?
teraz co był w tą niedzielę ale jak ograniczasz trawę to dałem zły pomysł bo to był w trawniku wycięty hi hi hi
kachat 21:17, 09 paź 2013

Aaa, w trawniku, no tak Ja wycięłam jedną ścieżkę w trawie (choć za bardzo trawy już nie przypomina), ale strasznie głupio to wygląda - połowa ścieżki w trawie, a dalej trawa się kończy i piach... I nie wiem, jak to wszystko pogodzić - tak samo tutaj na tej focie widać, że tzw. trawnik powoli w suche igłowisko przechodzi... I co ja mam z tym zrobić? Chyba już musi tak zostać...

Kondzio 21:21, 09 paź 2013

wiesz co może z kory będzie tak jak w lesie hi hi hi