Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna

kachat 01:09, 04 paź 2013

asc napisał(a)
Nie wiem jaki murek chcesz zrobić, jaki grunt masz...

Ania, grunt to grunt leśny, brązowa ziemia piaszczysta... Więcej nie wiem A murek to pewnie jakiś taki, niski z kamienia polnego: link do zdjęcia

MuSzka, chodzi o tę ścieżkę, na którą miejsce zostawiłam za rabatą z różami, a gdzie ty murek na prawo od bramy zbudowałaś Dziś nie mam już siły, jutro nabazgrzę gdzie te ścieżki wszystkie

kachat 01:13, 04 paź 2013

Agaty - zielone to mech, zwykły jakiś, o ile dobrze pamiętam. A żółte to.. uwaga uwaga... śluzowiec Moje ulubione żyjątka Najpewniej Gładysz kruchy, jak zdążyłam niedawno wyguglać
agatanowa 01:22, 04 paź 2013

A cóż to za przybysz nie z tego świata?
MuSzka 07:41, 04 paź 2013

kachat napisał(a)

Ania, grunt to grunt leśny, brązowa ziemia piaszczysta... Więcej nie wiem A murek to pewnie jakiś taki, niski z kamienia polnego: link do zdjęcia

MuSzka, chodzi o tę ścieżkę, na którą miejsce zostawiłam za rabatą z różami, a gdzie ty murek na prawo od bramy zbudowałaś Dziś nie mam już siły, jutro nabazgrzę gdzie te ścieżki wszystkie

Chyba domyślam się o co chodzi ale ten murek jest tylko za rabatą tam gdzie się rabata kończy tam i kończy się murek i może być kolejna ścieżka chyba że chciałabyś murek pociągnąć dalej wtedy robisz taką jakby wyrwę w murku. To w końcu stylizowany stary mur(ek) gotycki może być wybrakowany i pponadgryzany zębem czasu.
MuSzka 07:45, 04 paź 2013

agatanowa napisał(a)
A cóż to za przybysz nie z tego świata?

Też się zastanawiam z której planety to kosmita. Ale wydaje się być istotą prymitywną nie posiadającą inteligencji ludzkiej.

Chociaż kto go tam wie
Mala_Mi 09:17, 04 paź 2013

Jak masz piasek i głęboko wodę gruntowa, to wystarczy jak dasz fundament z betonu (może być najsłabszy) o grubości ok. 15cm. Ale grunt (piasek) pod fundamentem musi być ubity.
Sposób wykonania dotyczy tylko niskiego murka wolnostojącego, a nie murka oporowego!!!!!!
Jak byś chciała z jednej strony nasypać ziemi, to wtedy musisz dać głębszy fundament i dać przynajmniej w narożnikach druty zbrojeniowe.

kachat 10:18, 04 paź 2013

Aniu, dzięki To już wszystko wiem (a przynajmniej tak mi się wydaje ) Woda u nas jest bardzo głęboko, parę metrów pod ziemią, a ziemia na 15 cm taka dość fajna - piaszczysta, ale zwarta. A dalej to już piach piachem przetykany niestety. Dam radę Ale to dopiero na wiosnę, i jak już będę wiedziała gdzie moje dzieło murować
kachat 10:49, 04 paź 2013

Dziewczyny, śluzowiec to rzeczywiście jak gość z innej planety - ni to zwierzę, ni to grzyb... Coś pomiędzy - mutant Ten akurat nie grzeszy urodą, ale zobaczcie sobie np. tu, jakie kosmiczne cuda:
cudo, i kolejne cuda, kosmita na nóżkach , czarni kosmici , atak kosmitów.
malgorzata_s... 12:12, 04 paź 2013

Matko ja uwierzyłam w kaszkę. Teraz sie sama z siebie śmieję.
Mathildis 16:30, 04 paź 2013

kachat napisał(a)
Mathildis poległa przy zagadce specjalnej, co jej dałam, więc może ktoś inny..? To co prawda nie roślina, ale też w ogrodzie (choć za płotem) Wie ktoś, co to..? Ja wiem częściowo, a chciałabym całkiem

Edit: już chyba wiem

człowiek 2 dni nie zajrzy na wątek to zaraz mówią że poległ. I oczywiście gdybyś nie napisała na pewno bym zgadła
A serio zanim doczytałam do końca to stawiałam na jakieś owadzie jajeczka a nie na śluzowce