Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Puszczykowie

Ogród w Puszczykowie

Pszczelarnia 15:52, 18 lis 2013

Wietrzyku z Puszczykowa , masz klona, którego poszukuję 'Princeton Gold'. Możesz powiedzieć, skąd on jest i jak z dostawą?
wietrzyk 14:33, 20 lis 2013

Witajcie
Nie było mnie dłuższą chwilę, ale już witam się z Wami Różne zawieruchy mnie dopadły, którym musiałam poświęcić trochę czasu, ale najgorszy ten brak słońca. Przez tą jesienną szarość wszystko wydaje mi się podwójnie trudne... Ech, co robić...? Jak żyć...?
Do wiosny pozostało 121 dni!!! Zaczynam skreślać.
Na pocieszenie książkę sobie zakupiłam:

żeby przetrwać jakoś ten okres
Prawie 600 stron, łoł!
malgorzata_s... 14:36, 20 lis 2013

No takich pocieszajek to ja muszę chyba więcej zakupić Pozdrowienia zostawiam
Robaczek 14:39, 20 lis 2013

Asiu,super lektura na zimę! Gdzie kupiłaś?
wietrzyk 14:46, 20 lis 2013

kamila_lawenda napisał(a)

byłam w szoku w jakim pięknej miejscowości mieszkasz no i jadłam dobre sushi gdzieś przy rynku

a czemu moje budleje są tak mizerne? hmmm ciekawe
facelię tes siałam, ale było pięknie! części dałam zakwitnąć ze względu na owady. piękny obraz się namalował. ziemia jest na pewno lepsza, czasami gdzies się jeszcze wybija, ale celowo zostawiam

ostatnio nawet nie miałam serca wywalić samosiewki topoli, urosła już na 1,5m więc stwierdziłam, ze pobawię się i zrobię na stelażu parasol, bo akurat zachciało jej się rosnąć przy suszarce na bieliznę od strony połoudniowej, to i zostanie i popilnuje mi sznurków tylko kto mi zrobi stelaż???

Kamila, toś Ty tu naprawdę była...? No, a ja sobie myślała, że wirtualnie. Odwiedź mnie następnym razem Do muzeum Arkadego Fidlera przyjechałaś a może porelaksować się w Spalarni

A te mizerne budleje i parasolkę-topolkę, może pokażesz?
wietrzyk 14:51, 20 lis 2013

Oj fajnie, że ruch na forum, zaraz mi lepiej na serduchu
Książkę zakupiłam na Amazon. Na razie przejrzałam tylko, ale widzę, że dużo fajnych rzeczy jest
Jak się wgłębię, to się z Wami podzielę
wietrzyk 14:52, 20 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Wietrzyku z Puszczykowa , masz klona, którego poszukuję 'Princeton Gold'. Możesz powiedzieć, skąd on jest i jak z dostawą?

Ewciu, ja już u Ciebie byłam i napisałam
wietrzyk 15:02, 20 lis 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Joasiu, pozdrawiam. Floryda - hmm, no przecież pomarzyć "se moge", no nie?

No jasne ja tak sobie codziennie podróżuję, kompletnie za darmo i bez podania o urlop Nalewam dobrego wina, biorę sobie do poczytania przewodnik i już mi trochę lepiej
Wczoraj byłam w Kalifornii, a dziś.... Hmmm... może wyspy Perhentian
Polecam
wietrzyk 15:14, 20 lis 2013

Loosiuu napisał(a)
Witaj! Widzę, że bardzo profesjonalnie podchodzisz do ogrodu. Masz wielki teren do zagospodarowania, wiec wyjdzie Ci to na dobre. Będę podglądał Twój wątek

Tutaj dosadził bym jeszcze ze dwie sosny w trójkącie, żeby było gęściej. One rosną wolno, więc im to nie zaszkodzi, a Ty szybciej uzyskasz zamierzony efekt

Cześć Filip,
Fajnie, że zajrzałeś do mnie miło poznać kolejną osobę z okolic Poznania. Na początku wydawało mi się, że nie jesteśmy raczej liczną grupą, a tu proszę
Dzięki za rady dotyczące sosny. Wiem, że nie jest ona "ogrodowiskowym" drzewem, ale ja ją mooocno lubię. Też myślałam początkowo o towarzystwie dla niej, ale na mojej ulicy, w jednym ogrodzie rośnie sosna czarna soliter i tak pięknie wygląda, że na razie pozostałam przy jednej. Choć to jeszcze nie przesądzone, że tak zostanie
Moja sosenka rośnie tak sobie i trochę mnie to martwi za płotem mam dużo sosen i te dzikie rosną "w oczach". Może za głęboko posadziłam? Sama już nie wiem.
wietrzyk 15:21, 20 lis 2013

Wstawiam fotki sosny z bliska. Widzę, że nawet jeden z młodych pędów na szczycie usechł.

Sadzona była rok temu, w listopadzie. Balotowana. Dość póżno wypuściła młode pędy, bałam się nawet, że nie zdążą zdrewnieć do zimy. A tu widzę, że jeden już obumarł i to na samym czubeczku
Może powinnam odkopać ją i podsadzić trochę w górę, tylko ona dość duża jest...