Sobota Niedziela, 19-20 października 2013
Znów kamieniołomy syzyfowe prace
Wczoraj troszkę się napracowałam. Zrobiłam porządek z kamieniami pod bramką. Przewiozłam cześć na drugą stronę obok przyczepki, położyłam je w rogu, a resztę zawiozłam za domek narzędziowy, tam nikomu nie będą przeszkadzały, bo już 28-go przywiozą tą drugą altankę, więc muszę mieć wolne miejsce udostępnić im swobodne poruszanie się, aby mogli śmiało wnieść elementy altanki. Powiem wam tak w sekrecie te kamienie to mi się dały we znaki aż moja ukochana taczka zgubiła śrubkę i koło robiło ósemki jak woziłam te kamienie.Za każdym razem musiałam ich wkładać mniej do taczki co wydłużało mi moją syzyfową pracę, bo się bałam że moja taczka zgubi koło.
Przyczepkę przykryłam plandeką, bo do wiosny i tak musi stać na wylocie, bo będzie sprzedana.
Dwie pergole które leżały na grządkach, związałam je sznurkiem i postawiłam pod domkiem narzędziowym pod wiatą.
Musiałam je związać bo się rozpadały klepki z boku pergoli, więc wpadałam na pomysł związania jej mocno sznurkiem i w ten sposób podrałowałam pod domek narzędziowy trzymając ją tylko u góry jak wagę, drepcąc truchcikiem jak baletnica, typ, typ, typ.
W sumie znów się narobiłam i nie ma końca z przemeblowaniem.
Ktoś wcześniej mówił mi o tym, że tak będzie na początku, zmiana i przemeblowanie.
Tak właśnie dzieje się co jakiś czas. Coś wyrzucam i coś przestawiam, coś przekopuję a coś innego zakopuję. Sama nie wiem kiedy będzie już koniec tego biegania w tą i spowrotem.
Dziś zobaczyłam ze sąsiadka nawiozła już sobie obornika na kupki pod grządki.
Aaaahhhhhaaaa- pomyślałam sobie- ooooooona już ma obornik a ja nieeeeee, hmmm.
No to we wtorek będę też biegała z taczka i woziła sobie na działkę obornik hmmm.
Przecież nie będę gorsza od niej prawda? I tak moi drodzy nigdy nie będę siedziała spokojnie na tym Ranczo Akapulko !
– Czasem zadaję sobie to pytanie - Czy mi to zbrzydnie?, tego nie wiem , bo przecież przyjdzie wiosna a wiosenne wyzwanie chyba jest najpiękniejsze. Obejrzałam w internecie wszystkie robale,owady i insekty, które żerują na roślinkach, nawet już postanowiłam jakie preparaty na insekty kupię. Dziś przywiozłam już reklamówkę ziemi do domu z działki , bo będę klonowała żywotniki i cisy , pelargonie i inne piękne kwiaty. Ciekawa jestem co ja jeszcze wymyślę do wiosny.
Pozdrawiam wszystkich ogrodników