Moje siewki jakies słabizny Czosnek wysiewany 20 lutego do skrzynki (kilka dni w lodówce wczesniej)nie wzeszedł, trawka dmuszka rośnie, przetacznik też, porcelankę wyciągnęło do okna - chyba jej tu niedobrze, za mało słoneczka, może w ciągu dnia wystawić siewki na słońce? Siewki w widnym garażu temp. ok. 15-16 stopni, ale od strony północnej.
U mnie Violu też siewki slabo rosną, ale sądzę, że to z powodu zbyt małej ilości słońca. Porcelanka też bardzo powyciągana. Jesli jakaś roślinka nie wzeszła, to może do cieplejszego pomieszczenia wstaw? Niektóre roślinki potrzebują ok. 20 stopni do kiełkowania.
Ja iglaki również przesadzałam w marcu i wszystkie żyją
Pozdrawiam...
Nie wystawiaj na zewnątrz i słońce bo zbyt delikatne.
Temp. 15-16 to za mało dla młodych siewek. Zabierz je do cieplejszego pomieszczenia i na słoneczko. Wyciągnęły się z braku światła.
Kwiatki z parapetu na podłogę i miejsce dla siewek prawie honorowe będzie
U mnie przez duże ilości rozsad kwiaty upycham po wszystkich kątach bo parapety potrzebne.
W garażu cała zimę trzymam kordylinę, agawę, agapanty, laurowiśnie, trawy pampasowe i oleander.
A wiecie, że ja nie mam parapetów Tylko na dole. Na górze mam wszystkie okna do podłogi więc parapet tylko w łazience, ale tam już tłok Skrzyneczki w takim razie wylądują na honorowych miejscach w kuchni i w jadalni.