Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

kosolka 10:13, 20 mar 2015

To tak jak ze świerkami - też czekam do połowy kwietnia. Takie samo mam info.
kosolka 10:14, 20 mar 2015

Viola napisał(a)

No faktycznie. Jakby co, będzie na Ciebie

Ej!
Viola 19:41, 20 mar 2015

Moje siewki jakies słabizny Czosnek wysiewany 20 lutego do skrzynki (kilka dni w lodówce wczesniej)nie wzeszedł, trawka dmuszka rośnie, przetacznik też, porcelankę wyciągnęło do okna - chyba jej tu niedobrze, za mało słoneczka, może w ciągu dnia wystawić siewki na słońce? Siewki w widnym garażu temp. ok. 15-16 stopni, ale od strony północnej.

Przetacznik

Trawka
szemusia 19:51, 20 mar 2015

U mnie Violu też siewki slabo rosną, ale sądzę, że to z powodu zbyt małej ilości słońca. Porcelanka też bardzo powyciągana. Jesli jakaś roślinka nie wzeszła, to może do cieplejszego pomieszczenia wstaw? Niektóre roślinki potrzebują ok. 20 stopni do kiełkowania.

Ja iglaki również przesadzałam w marcu i wszystkie żyją
Pozdrawiam...
JoannA 19:51, 20 mar 2015

Viola napisał(a)
Moje siewki jakies słabizny Czosnek wysiewany 20 lutego do skrzynki (kilka dni w lodówce wczesniej)nie wzeszedł, trawka dmuszka rośnie, przetacznik też, porcelankę wyciągnęło do okna - chyba jej tu niedobrze, za mało słoneczka, może w ciągu dnia wystawić siewki na słońce? Siewki w widnym garażu temp. ok. 15-16 stopni, ale od strony północnej.

Przetacznik

Trawka

Nie wystawiaj na zewnątrz i słońce bo zbyt delikatne.
Temp. 15-16 to za mało dla młodych siewek. Zabierz je do cieplejszego pomieszczenia i na słoneczko. Wyciągnęły się z braku światła.
Viola 19:57, 20 mar 2015

szemusia napisał(a)
U mnie Violu też siewki slabo rosną, ale sądzę, że to z powodu zbyt małej ilości słońca. Porcelanka też bardzo powyciągana. Jesli jakaś roślinka nie wzeszła, to może do cieplejszego pomieszczenia wstaw? Niektóre roślinki potrzebują ok. 20 stopni do kiełkowania.

Ja iglaki również przesadzałam w marcu i wszystkie żyją
Pozdrawiam...

Beatko, też tak sobie pomyślałam, że może za zimno, albo za mało słońca bo ziemia chyba dobra.

Viola 19:57, 20 mar 2015

JoannA napisał(a)

Nie wystawiaj na zewnątrz i słońce bo zbyt delikatne.
Temp. 15-16 to za mało dla młodych siewek. Zabierz je do cieplejszego pomieszczenia i na słoneczko. Wyciągnęły się z braku światła.

Wezmę do domu biedactwa.
kosolka 20:09, 20 mar 2015

U mnie to samo. Tylko nie wiem gdzie je w domu upchnąć... Tzn one są "w domu" - tylko w garażu, a tam też ok 15 stopni.
JoannA 20:15, 20 mar 2015

kosolka napisał(a)
U mnie to samo. Tylko nie wiem gdzie je w domu upchnąć... Tzn one są "w domu" - tylko w garażu, a tam też ok 15 stopni.

Kwiatki z parapetu na podłogę i miejsce dla siewek prawie honorowe będzie
U mnie przez duże ilości rozsad kwiaty upycham po wszystkich kątach bo parapety potrzebne.
W garażu cała zimę trzymam kordylinę, agawę, agapanty, laurowiśnie, trawy pampasowe i oleander.
Viola 20:33, 20 mar 2015

A wiecie, że ja nie mam parapetów Tylko na dole. Na górze mam wszystkie okna do podłogi więc parapet tylko w łazience, ale tam już tłok Skrzyneczki w takim razie wylądują na honorowych miejscach w kuchni i w jadalni.