Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pomóżcie wyczarować mi ogród

Pomóżcie wyczarować mi ogród

laurowisnia 12:25, 26 sie 2015

Violu przyszłam pooglądać kwiaty i rabaty, a tu rozkopy i problemy różane.
Myślę, że masz młode nieukorzenione dobrze różyczki, pisałaś, że kwitły pięknie, ten wysiłek i upały przyczyniły się, że są w gorszej kondycji.
Obrywaj pączki jak przekwitają aby ich nie wysilać, te wygryzienia to od jakiś zwójek, śluzówek, od spodu powinny być widoczne larwy, chyba, że już sobie poszły. Mydłem potasowo-czosnkowym można je zdaje się odgonić.
Pozdrowienia zostawiam.
Viola 16:48, 26 sie 2015

laurowisnia napisał(a)
Violu przyszłam pooglądać kwiaty i rabaty, a tu rozkopy i problemy różane.
Myślę, że masz młode nieukorzenione dobrze różyczki, pisałaś, że kwitły pięknie, ten wysiłek i upały przyczyniły się, że są w gorszej kondycji.
Obrywaj pączki jak przekwitają aby ich nie wysilać, te wygryzienia to od jakiś zwójek, śluzówek, od spodu powinny być widoczne larwy, chyba, że już sobie poszły. Mydłem potasowo-czosnkowym można je zdaje się odgonić.
Pozdrowienia zostawiam.

Agatko, problem róż już został nazwany ; to antrakoza, będę je niestety chemicznie leczyć, ale mydełko też zastosuję, dobrze, że mi o nim przypomniałaś . Pozdrawiam
Viola 16:59, 26 sie 2015

Wycięłam darń, żeby poszerzyć kolejny pasek pod tujami, posadziłam przed Yellow Ribbon piwonie, rozplenice i rozchodniki, aha ponieważ tuje jeszcze małe wkopałam między nie werbenę, powinna kolorystycznie pasować. Wszystko wygląda brzydko i nie cieszy Ale mam nadzieję, że jak rośliny się rozrosną to jakis efekt będzie, a jak nie to najwyżej znowu będzie przeprowadzka Teoretycznie piwonie z ciemnymi listkami powinny ładnie kontrastować z żółtymi tujami, rozchodnik i rozplenice razem też są ładne, a werbena z fioletowymi kwiatkami nad tym wszystkim będzie się machać Werbena od Ani MI

Na tym pierwszym zdjęciu widać ambrowca, w jego miejsce wskoczy śliwa wiśniowa Pissardii

Viola 17:01, 26 sie 2015

Na razie brzuszków w rabatach nie ma - robię wszystko na równo pod sznurek, jak zrobię pierwszy rząd nasadzeń i drugi, zacznę coś wybrzuszać Najbardziej mi zależy, żeby wokół były rośliny Jak zrobię ogrodzenie i uporządkuję kostkę (znaczy podjazdy i takie rzeczy)to łatwiej mi będzie konkretne rabaty tematyczne robić.
inag 21:05, 26 sie 2015

I kolejne kanciki jak od żyletki Mistrzowska robota proszę Pani! Mi tam podoba się na prosto..
Viola 23:55, 26 sie 2015

inag napisał(a)
I kolejne kanciki jak od żyletki Mistrzowska robota proszę Pani! Mi tam podoba się na prosto..
proste rabatki to ideal mojego M. Jak tam jestem bardziej szalona
Iwk4 01:06, 27 sie 2015

Na prostych rabatkach zawsze można posadzić fantazyjnie.
Kosiarka będzie wdzięczna.
To się napracowałaś. Też kombinuję nad rabatkæ rozplenicowo rozchodnikową
inag 01:25, 27 sie 2015

A że facet to podobno głowa rodziny a kobieta szyja, która nią kręci to już wiadomo, ze będą wyoblone
Jedne i drugie mają swój urok
kosolka 07:15, 27 sie 2015

Viola napisał(a)
proste rabatki to ideal mojego M. Jak tam jestem bardziej szalona

Heheh Dobre! Zaraz będzie dyskusja Buziaki Violus!
Ewik 14:03, 27 sie 2015

Hej,pytałaś o Leonardo,jest zdecydowanie większy od Red Leonardo,kwitnie praktycznie cały czas,kwiaty są bardzo trwałe.U mnie rosnie na przysłowiowej patelni i daje radę