Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 15:16, 27 kwi 2018

A i dodam jeszcze,że u mnie kora zazwyczaj jeden sezon siedzi, zawsze ją wiatr wywieje, więc nie wiem.czy jest sens ją w ogóle dawać...
mrokasia 15:25, 27 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

Tylko nie wiem jak kamyczki sprawdzą się przy mojej prawie 2 latce chłopakom jeszcze jakoś wytłumaczę, może za 10 razem dotrze hihi a jakby berberysy wysunąć jak dziewczyny pisały i za każdym berberysem posadzić trawkę może wtedy tak się nie zleją z korą? Dzisiaj mam jakieś zaćmienie mózgu i myśleć, ani poprawnie wyrazić zdanie nie mogę, wybaczcie

Aaaa, to nie wiem, myślisz że będzie wyjmować i wyrzucać?
To może w takim razie jak wysuniesz berberysy to wtedy tą seslerię takim zygzakiem - po obu stronach berberysu i za nim czyli jakby w dwóch okręgach - wewnętrznym pomiędzy danicami i zewnętrznym pomiędzy berberysami.
16:11, 27 kwi 2018
I coraz lepiej to kółeczko wygląda
paulina_ns 19:42, 27 kwi 2018

mrokasia napisał(a)

Aaaa, to nie wiem, myślisz że będzie wyjmować i wyrzucać?
To może w takim razie jak wysuniesz berberysy to wtedy tą seslerię takim zygzakiem - po obu stronach berberysu i za nim czyli jakby w dwóch okręgach - wewnętrznym pomiędzy danicami i zewnętrznym pomiędzy berberysami.

Dokładnie tak no właśnie coś takiego myślałam zrobić, tylko muszę seslerię zamówić, ale to już na spokojnie po weekendzie majowym, dziewczyny z moich okolic jakbyście coś chciały od Finki dajcie znać
paulina_ns 19:46, 27 kwi 2018

MonikA napisał(a)
I coraz lepiej to kółeczko wygląda

Monia mam nadzieję,że jak się już zapełni będzie ładnie, nie lubię urządzać takich rabat, muszą one z każdej strony ładnie wyglądać, ciężko ustawić rośliny itp
kaz742011 22:06, 27 kwi 2018

Ależ Ty masz tempo. Ledwo pokazała drzewo to już zakomponowała całą rabatę pod nim .
malgorzata_s... 00:14, 28 kwi 2018

Pomysł z wysuniętymi berberysami i trawkami bardzo dobry.Weź tylko pod uwagę że berberysy szybko rosną i trzeba je przycinać. Liście są nie do zebrania z kamyków a na korze nie zginą tym się nie martw.
paulina_ns 08:03, 28 kwi 2018

kaz742011 napisał(a)
Ależ Ty masz tempo. Ledwo pokazała drzewo to już zakomponowała całą rabatę pod nim .

Kasiu kompozycja wychodzi w trakcie lekko nie ma, ale jakoś daję radę dzięki Waszej pomocy
paulina_ns 08:08, 28 kwi 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pomysł z wysuniętymi berberysami i trawkami bardzo dobry.Weź tylko pod uwagę że berberysy szybko rosną i trzeba je przycinać. Liście są nie do zebrania z kamyków a na korze nie zginą tym się nie martw.

Małgosiu mam już inne odmiany berberysow u siebie i bardzo je lubię, co prawda przycinanie ich do najłatwiejszych zadań nie należy, ale dam radę a co do kamyczków nie będę kombinowała i dam korę, pielenie w glinie to katorga dla moich palców, a pielenie w kamyczkach pewnie bez krwi by się nie obeszło, a zresztą przy dzieciach to nie najlepszy pomysł, pewnie szybko były by po całym ogrodzie. Dziękuję,że do mnie zagladnelas i doradziłaś
_Martini_ 12:59, 28 kwi 2018

Przyszłam zobaczyć, co wymyśliłaś na rabacie z drzewkiem, bo ja właśnie też posadziłam drzewko na środku i dumam. Ale Ty masz koło, a ja kwadrat, tak więc nic raczej nie zerżnę . Będziesz czymś ściółkować?