Aaaa, to nie wiem, myślisz że będzie wyjmować i wyrzucać?
To może w takim razie jak wysuniesz berberysy to wtedy tą seslerię takim zygzakiem - po obu stronach berberysu i za nim czyli jakby w dwóch okręgach - wewnętrznym pomiędzy danicami i zewnętrznym pomiędzy berberysami.
Dokładnie tak no właśnie coś takiego myślałam zrobić, tylko muszę seslerię zamówić, ale to już na spokojnie po weekendzie majowym, dziewczyny z moich okolic jakbyście coś chciały od Finki dajcie znać
Monia mam nadzieję,że jak się już zapełni będzie ładnie, nie lubię urządzać takich rabat, muszą one z każdej strony ładnie wyglądać, ciężko ustawić rośliny itp
Pomysł z wysuniętymi berberysami i trawkami bardzo dobry.Weź tylko pod uwagę że berberysy szybko rosną i trzeba je przycinać. Liście są nie do zebrania z kamyków a na korze nie zginą tym się nie martw.
Małgosiu mam już inne odmiany berberysow u siebie i bardzo je lubię, co prawda przycinanie ich do najłatwiejszych zadań nie należy, ale dam radę a co do kamyczków nie będę kombinowała i dam korę, pielenie w glinie to katorga dla moich palców, a pielenie w kamyczkach pewnie bez krwi by się nie obeszło, a zresztą przy dzieciach to nie najlepszy pomysł, pewnie szybko były by po całym ogrodzie. Dziękuję,że do mnie zagladnelas i doradziłaś
Przyszłam zobaczyć, co wymyśliłaś na rabacie z drzewkiem, bo ja właśnie też posadziłam drzewko na środku i dumam. Ale Ty masz koło, a ja kwadrat, tak więc nic raczej nie zerżnę . Będziesz czymś ściółkować?