Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 12:53, 27 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Ja lubię raczej symetrię i bym tak zostawiła. Jakoś do tego wiąza mi taki spokój psuje. Jak by kule były różnych rozmiarów np. bukszpanowe to wówczas bym je porozrzucała. Ale z Daniki tego nie zrobisz. Ona za czasem przybierze formę takich bardziej spłaszczonych kul i potrzebuje wówczas sporo miejsca, ale zanim się rozrośnie to coś dodaj. I jeszcze tak sobie myślę, ale nie widzę u ciebie żwiru lub kamienia na rabatach, ale Danikom jakiegoś tła na ziemi potrzeba. Na jasnym kamieniu ładnie by się odznaczały. Albo zatopić je w w czymś powiedziałąbym "pełzającym " po ziemi, żeby taki dywan utworzyło typu np. tojeść rozesłana. Coś w tym stylu:
https://www.pinterest.com/pin/340584790546458655o/

Anitko dzisiaj dokupiłam im towarzystwo tzn kulkom miały być bordowe żurawmi, ale opuchlaki je lubią no i nie dostałam, więc kupiłam śliczne sadzonki berberysa bagatelle
paulina_ns 12:54, 27 kwi 2018

jolka napisał(a)
No proszę, moment mnie nie było, a już nowy klonik się pojawił Ładniutki.
Ciekawe co wymyślisz do wiąza. Mnie się Twój pomysł z żurawkami podoba, pomimo, że miałam focha na żurawki

Joluś miały być żurawki, a jednak jest berberys bagatelle ładny ma taki bordowy kolor i pięknie przebarwia się na słońcu
paulina_ns 12:55, 27 kwi 2018

Iwona100 napisał(a)
Paulinka - moje róże wyglądają lepiej .Przyszły 10 kwietnia .Posadzone jakoś cztery dni później. Mają już łodyżki i nabrzmiałe pączki. Trzeba tylko teraz o nie dbać.
Zamówiłam też kilka w doniczkach i czekam na dostawę . Ciekawe jakie przyjdą . To moje pierwsze zakupy róż przez internet.

Iwonka to tak jak moje, tyle,że te na rabatach no to teraz mnie nie pocieszyłaś
paulina_ns 12:57, 27 kwi 2018

Makao_J napisał(a)
Ja bym się nie przejmowała tymi różami. Wyglądają na żywe. W ubiegłym sezonie jedna róż ruszyła mi dopiero w lipcu. Cały czas była goła. Podlałam gnojówką z pokrzywy i czekałam.
W tym roku ruszyła już normalnie. Będzie dobrze.

Dzięki Aniu, gnojówka będzie się dopiero robiła najważniejsze by żyły, jestem w stanie poczekać z kwitnieniem do przyszłego roku
mrokasia 12:57, 27 kwi 2018

Berberysy są fajne bo szybko startują i dają kolor .
Tylko skoro i danici i bagatelki to kulki to ja bym im jeszcze jakąś trawkę gdzie niegdzie dorzuciła, dla innej faktury i pokroju. Może molinię albo seslerię jesienną.
paulina_ns 12:58, 27 kwi 2018

Kawa napisał(a)
ooo to już wiem co xle zrobiłam z moimi różami głębiej posadzić muszę wrrr
głupia ja

Kamiś z tego co przeszłam po ogrodzie wszystkie róże mam tak posadzone ale nawet tych starych ruszać nie będę, te nowe poprawię
paulina_ns 13:00, 27 kwi 2018

Dziewczyny tak na szybko, bo dzisiaj nie wiem w co ręce włożyć, takie cuś stworzyłam

Filemon24 13:01, 27 kwi 2018

Bardzo ładnie
Agania 13:05, 27 kwi 2018

Lubisz klony i bardzo dobrze tak trzymaj...podziwiam prace w ogrodzie, ja też ukladałam ekobordy pod stolik i krzesełka i sadziłam róże

Rabata z wiązem i danicami super pomysł
Catalinasdiary 13:13, 27 kwi 2018

I ja wtrące swe grosze wyjełabym te kulki czerwone do przodu, tak by były wysunięte wzgledem thujek.
paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny tak na szybko, bo dzisiaj nie wiem w co ręce włożyć, takie cuś stworzyłam