Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 18:38, 26 kwi 2018

Anda napisał(a)
Zbiora sie i pewnie nawet zakwitna, tylko pozniej. Roze to twarde bestie, takie drobnostki ich nie zabija Jesli nie zapomnisz o podlewaniu to bedzie wszytko dobrze

No to super wiadomość podlewane są cały czas dziękuję Ewka za pomoc. Buziaki
Anitka 18:41, 26 kwi 2018

Przyszłam zobaczyć tajemniczy zakup i cudnego wiąza widzę. Ale widzę, że to nie koniec i klon się pojawił. Teraz jeszcze mnie nurtuje czy ta tajemnicza ozdoba z Niemiec przyszła?
paulina_ns 18:44, 26 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Przyszłam zobaczyć tajemniczy zakup i cudnego wiąza widzę. Ale widzę, że to nie koniec i klon się pojawił. Teraz jeszcze mnie nurtuje czy ta tajemnicza ozdoba z Niemiec przyszła?

Hihi Anitka przesyłka jest już bardzo blisko, jutro po nią jadę dobrą masz pamięć może Ty mi Anetko pomożesz z tą rabatą jak porozrzucać te kulki, czy je tak zostawić? Co tam jeszcze dodać, czy nic nie dodawać?
Anda 18:55, 26 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

No to super wiadomość podlewane są cały czas dziękuję Ewka za pomoc. Buziaki

Jesli moge dac taka rade jeszcze, to podlewaj je w zaleznosci od pogody rzadziej, ale mocniej, np. raz na 5 dni po 20 L na roze, zeby wilgoc doszla glebiej
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
paulina_ns 19:01, 26 kwi 2018

Anda napisał(a)

Jesli moge dac taka rade jeszcze, to podlewaj je w zaleznosci od pogody rzadziej, ale mocniej, np. raz na 5 dni po 20 L na roze, zeby wilgoc doszla glebiej

Ewuś każda Twoja rada jest dla mnie bardzo wartościowa dzisiaj podlał je deszcz za kilka dni podleję, dziękuję.
anbu 20:58, 26 kwi 2018

Anda napisał(a)
Paulinko, czy te roze rosna juz w docelowych miejscach? Bo jesli tak, to powinnas je posadzic glebiej (miejsce szczepienie 5 cm pod ziemia) i zrobic im kopczyki, zeby nie byly zbyt mocno zdane na laskie i nielaskie wiatru i slonca. Korzenie dostarczaja jeszcze malo wody, a wiatr i slonce je wysusza.

Ufff dobrze posadziłam dzięki Ewa :-*
anbu 21:02, 26 kwi 2018

Paula to może jest za dużo tych kulasków danici na ten okrąg? Może zostaw tam np. tylko trzy a resztę gdzieś przesadz?
No piszę to w tym kontekście, że rabata nie będzie już powiększana
Anitka 21:22, 26 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)

Hihi Anitka przesyłka jest już bardzo blisko, jutro po nią jadę dobrą masz pamięć może Ty mi Anetko pomożesz z tą rabatą jak porozrzucać te kulki, czy je tak zostawić? Co tam jeszcze dodać, czy nic nie dodawać?

Ja lubię raczej symetrię i bym tak zostawiła. Jakoś do tego wiąza mi taki spokój psuje. Jak by kule były różnych rozmiarów np. bukszpanowe to wówczas bym je porozrzucała. Ale z Daniki tego nie zrobisz. Ona za czasem przybierze formę takich bardziej spłaszczonych kul i potrzebuje wówczas sporo miejsca, ale zanim się rozrośnie to coś dodaj. I jeszcze tak sobie myślę, ale nie widzę u ciebie żwiru lub kamienia na rabatach, ale Danikom jakiegoś tła na ziemi potrzeba. Na jasnym kamieniu ładnie by się odznaczały. Albo zatopić je w w czymś powiedziałąbym "pełzającym " po ziemi, żeby taki dywan utworzyło typu np. tojeść rozesłana. Coś w tym stylu:
https://www.pinterest.com/pin/340584790546458655/
mrokasia 21:47, 26 kwi 2018

No to witam się u Ciebie .
Tyla stron ma Twój watek, że nadrobić nie dam rady, ale obejrzałam ostatnie zakupy (śliczny ten wiąz i fajnie mu w tym kole z danicami). Ileż Ty masz miejsca dziewczyno! Zazdraszczam. I takie wszystko u Ciebie dopieszczone .
Widzę, że chyba niepotrzebnie ciachnęłam moje brązowe trawki. Ale to moja pierwsza wiosna z nimi i uczę się na żywym organizmie. W każdym razie mam nadzieję, że te organizmy wciąż żyją .

Anda 21:49, 26 kwi 2018

anbu napisał(a)

Ufff dobrze posadziłam dzięki Ewa :-*

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies