Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 22:00, 12 maj 2018

Magleska napisał(a)
hihi ....wymyślona kolejna robota czyli albo robimy ,a jak nie robimy ,to wymyślamy ,co jeszcze zrobić
buziaki wieczorne

Madziu ja to zawsze coś wymyślę, już taka jestem nie usiedzę na tyłku ale to na spokojnie, na razie mam jeszcze kilka miejsc do skończenia, jak skończę pomyślimy
paulina_ns 22:09, 12 maj 2018

MirellaB napisał(a)

Paulinka ja mam właśnie bordowe żurawki i żurawki odmiany zipper dla przełamania tej całkowitej zieleni. Myślę, że żurawki to dobry pomysł. Trochę się ich bałam, bo niby przyciągają opuchlaki. U mnie póki co opuchlaków nie ma, a może są, ale ich nie widzę. W każdym razie szkód w roślinach zjedzenia przez opuchlaki nie mam

U mnie już w kilku miejscach rosną żurawki i też opuchlaków nie widzę, róże też przyciągają mszyce, a nie wyobrażam sobie teraz ich u siebie nie mieć żurawki też lubię, są bezproblemowe i jak w tamtym roku przy hortkach i trawach też mi się zrobiło za zielono, dodałam właśnie bordowe i teraz jest super

Ja zazwyczaj szałwię kupuje na lokalnym rynku, super rośnie i się wysiewa, oczywiście odmiany nn przetaczniki mam przy różach lavender tylko akurat białe odmiany alba, w tamtym roku zakupiłam marnie kwitły, ale za to w tym roku są niewiele niższe niż róże
Aurelllia 22:36, 12 maj 2018

Kobieto dobrze, że masz wizytówkę, bo bym tylu stron chyba nie nadrobiła Bardzo klimatycznie u Ciebie Świetne meble ogrodowe, porządne, drewniane - super
Masz dużą kolekcję ślicznych hortek bukietowych
dominika_ 09:00, 13 maj 2018

Paulinka wstawiłam zdjęcia róż, już raczej nie zdecyduję się na zakup z gołym korzeniem.
paulina_ns 16:57, 13 maj 2018

Aurelllia napisał(a)
Kobieto dobrze, że masz wizytówkę, bo bym tylu stron chyba nie nadrobiła Bardzo klimatycznie u Ciebie Świetne meble ogrodowe, porządne, drewniane - super
Masz dużą kolekcję ślicznych hortek bukietowych

No trochę stron już się uzbierało dobrze zrobiłaś pismo obrazkowe najlepsze meble ogrodowe są już trochę inne, mąż w tym roku je zmienił, ale drewniane zostały Hortki uwielbiam, prawie wszędzie mam z nich szpalery porobione
paulina_ns 16:59, 13 maj 2018

dominika_ napisał(a)
Paulinka wstawiłam zdjęcia róż, już raczej nie zdecyduję się na zakup z gołym korzeniem.

Domi byłam, widziałam, napisałam faktycznie kiepskie, u mnie trochę lepiej wyglądają, ja już też więcej z gołym korzeniem nie kupię, wolę zaczekać i kupić w doniczce.
Nallar 23:26, 13 maj 2018

Przychodzę sprawdzić jakie masz plany w stosunku do bezlistnego lilaka
paulina_ns 06:19, 14 maj 2018

Nallar napisał(a)
Przychodzę sprawdzić jakie masz plany w stosunku do bezlistnego lilaka

Ewka żadnych planów ściełam mu przekwitniete kwiaty i tak go zostawiłam, zobaczymy jak będzie w przyszłym roku wtedy pomyślę
Kawa 10:44, 14 maj 2018

Paulinko Silver sceptre nie rosną duże
najlepiej jaky Poli ci pokazała bo ona ma je kilka lat a ja dopiero drugi sezon

werbeny siewek mam srylion jak chcesz
a w zamian wemę ta twoją brązową trawkę
paulina_ns 11:41, 14 maj 2018

Kawa napisał(a)
Paulinko Silver sceptre nie rosną duże
najlepiej jaky Poli ci pokazała bo ona ma je kilka lat a ja dopiero drugi sezon

werbeny siewek mam srylion jak chcesz
a w zamian wemę ta twoją brązową trawkę

Kamiś brązowa trawke masz zaklepaną ile sadzonek jej chcesz? 5 wystarczy? Resztę wyślę Dominice, jak będziesz chciała więcej dorzucę Ci znów jak się rozsieje a werbene chętnie przygarne, tylko muszę posadzić ją w takim miejscu,żeby znów nie wyplewić