Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 13:34, 07 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Rozplenice zimują dobrze ale nie są zimozielone. Już ci o nich pisałam to te same co mają takie szczoteczki na końcach. Nie są zimozielone ale nie wycina się ich na zimę i zdobią jako suche trawki . Można je związać w kucyki i jest śliczny snopek
Wycina się je wiosną dopiero.Proponowałam ci je do rozchodników.

Małgosiu tak się skupiłam nad tymi rozchodnikami, że te rozplenice mi wypadły z pamięci,ale już powróciły i tym razem zapisałam
paulina_ns 13:37, 07 maj 2015

AnnaCh napisał(a)
Utnij to co złamane i postaw sobie ją gdzieś z boku, rozkrzewi się w tym miejscu.
To co złamane też możesz dać do ziemi, ukorzeni się, tylko urwij pączek kwiatka, żeby się nie wysilała na kwitnienie.
Będziesz je miała na jesień Będziesz mogła zrobić sobie z nich sadzonki na przyszły rok.
I tak bardzo się cieszę, że tak mało strat. Bardzo się denerwowałam głównie o te rozchodniki, bo wiem, że najbardziej Ci na nich zależało.
Jestem w pracy, ale co trochę sprawdzałam ogrodowisko, czy już są

Aniu musisz napisać mi jeszcze instrukcję jak się robi takie sadzonki Oj zależało, zależało i na szczęście są całe i ilość idealnie starczyła . Ja sama dzisiaj nawet do ogrodu nie wychodziłam, żeby słyszeń dzwonek, jak kurier przyjedzie na szczęście był punktualny i trafił.
Agatek 13:55, 07 maj 2015

Paulinko może sama tą pelargonię ukorzeń
i piękne dostałaś kwiatuszki
paulina_ns 14:06, 07 maj 2015

Agatek napisał(a)
Paulinko może sama tą pelargonię ukorzeń
i piękne dostałaś kwiatuszki

Agatko ale jak ? ukorzeniacz i do ziemi?
dorowel 14:07, 07 maj 2015

Czytam i cały czas podziwiam, że Wy dziewczyny umiecie same coć ukorzenić, rozmnożyć, ja muszę wszystko kupić. W tym roku próbowałam z pelargonią, ale nim przyszedł czas to zmarniała w garażu.
AnnaCh 14:21, 07 maj 2015

Dorota widzę, że z jednego województwa przynajmniej jesteśmy
Paulina napiszę Ci później jak to zrobić, ale ja nie kupuje pelargonii od kilku lat. Wszystkie, a mam ich sporo, cały dom obstawiony, hoduje sama, to wcale nie jest trudne
MirellaB 14:34, 07 maj 2015

Witam. Przychodzę do Ciebie od Ani. To co napisałaś o nowym domu i wsi to zupełnie jak moja historia. Ja też przeprowadziłam się z dużego miasta na wieś i obecnie za nic bym nie opuściła mojej spokojnej wioski

Ogród masz fajny, dużo się w nim dzieje też podobnie jak u mnie

Widok z tarasu na Tatry bajeczny - zazdroszczę
paulina_ns 16:12, 07 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Witam. Przychodzę do Ciebie od Ani. To co napisałaś o nowym domu i wsi to zupełnie jak moja historia. Ja też przeprowadziłam się z dużego miasta na wieś i obecnie za nic bym nie opuściła mojej spokojnej wioski

Ogród masz fajny, dużo się w nim dzieje też podobnie jak u mnie

Widok z tarasu na Tatry bajeczny - zazdroszczę

Witaj Mirella fajnie, że do mnie zaglądnęłaś lecę zerknąć do Ciebie, bo o ile się nie mylę, jeszcze nie byłam
paulina_ns 16:17, 07 maj 2015

AnnaCh napisał(a)
Dorota widzę, że z jednego województwa przynajmniej jesteśmy
Paulina napiszę Ci później jak to zrobić, ale ja nie kupuje pelargonii od kilku lat. Wszystkie, a mam ich sporo, cały dom obstawiony, hoduje sama, to wcale nie jest trudne

Aniu jestem wściekła !! posadziłam sobie rozchodniki i wszystkie inne rośliny od Ciebie. Wypuściłam psa do ogrodu, patrzę co ona robi, a ona wszystkie rozchodniki mi wykopała na całe szczęście nie zniszczyła wszystkich, ale 4 uszkodziła całkowicie, liście oderwała od korzeni,myślałam, że się popłaczę jak to zobaczyłam ;( pozostałe wkopałam spowrotem, a te co mi pogryzła to korzenia włożyłam do doniczki i liście też, ale nie wiem, czy coś jeszcze z nich będzie
AnnaCh 16:33, 07 maj 2015

Oj, to niegrzeczny psiak Powinny puścić od korzeni, poczekaj. A jak nie to z tych co są całe za jakiś czas sobie rozsadzisz.