Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

jolka 20:25, 07 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
a oto sprawczyni, jeszcze na nosie ma ziemię

Ale słodziak Jak tu się gniewać na taką maskotkę
Roślinki też obejrzałam, pięknie Ci wszystko idzie, rośnie w oczach!
paulina_ns 20:26, 07 maj 2015

Dzisiejsze dary od Ani, już na swoim miejscu

Rozchodnik póki co wykończony po podróży

paulina_ns 20:28, 07 maj 2015

i z dalszej perspektywy

paulina_ns 20:32, 07 maj 2015

jolka napisał(a)

Ale słodziak Jak tu się gniewać na taką maskotkę
Roślinki też obejrzałam, pięknie Ci wszystko idzie, rośnie w oczach!

No nie da się, ale jak to zobaczyłam, to się jednak dało , dziękuję bardzo, faktycznie rośliny świetnie sobie radzą tfuuuuu tffuuuuu póki co jednak podlewanie się opłaca, kiedyś byłam zdania, że sam deszcz wystarczy
KasiaW76 20:34, 07 maj 2015

Co to za sosna kosodrzewina na ostatnim zdjęciu - na pierwszym planie?
paulina_ns 20:39, 07 maj 2015

KasiaW76 napisał(a)
Co to za sosna kosodrzewina na ostatnim zdjęciu - na pierwszym planie?

Kasiu nie mam pojęcia, ona jest na takim malutkim pniu, ale nazwy nie znam.
Marzenaka 00:03, 08 maj 2015

paulina_ns fju fju! Szalejesz z ogrodem! Pięknie wszystko rośnie. Ale masz szkodnika - słodki jest! A mój szkodnik (nie pies tylko córeczka moja) pozrywał z młodej jabłonki wszystkie prawie listeczki... Ręce opadają, zajęta byłam koszeniem trawy no i stało się! Nie wspomnę jak się ubłociła w miejscu posianej i podlanej trawy... Wypadałoby wyrzucić buty.
Po ciężkim tygodniu jutro mam zamiar jechać do ogrodniczego niestety muszę z dziećmi jechać ale może uda mi się coś kupić (planuję żurawki i korę, żeby skończyć ostatecznie to co zaczęłam).
waldek727 00:37, 08 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
a oto sprawczyni, jeszcze na nosie ma ziemię

Paulinko.
Na nosie to nie jest ziemia!
Nie wiem co to jest, ale jak patrzę w te oczka, to ten nosek nawet nie dotykał ziemi.
Nie wiesz za co się pogniewała?
Za oszczerstwa.
Pies w swoim życiu nigdy nawet na oczy rozchodników nie widział. Zgadzam się z psem, że pewnie za płytko wkopałaś i w nocy wiatr poprzewracał. Masz nauczkę na przyszłość, że roślinki trzeba trochę głębiej wsadzać do ziemi, a nie od razu z buzią do Bogu ducha wingo psa.
MirellaB 06:35, 08 maj 2015

Jaki masz piękny klon palmowy. Choruję na takiego, są u mnie, ale cena trochę chyba wygórowana 120,00. Będę miała dla niego miejsce na rabacie, która dopiero będzie tworzona, więc mam czas, może gdzieś znajdę tańszego

Kanciki robiłam w tym roku pierwszy raz i też nie specjalnym szpadelkiem półksiężycem, bo nie mogłam dostać, a teraz ich pełno, tylko szpadelkiem do kruszenia lodu Pan mi polecił, zapewniał, że ludzie też tym robią i będę bardzo zadowolona. Faktycznie super się sprawdził

No tak te kochane czworonogi. Twój psiak słodziutki. Ja mam dwa szkodniki, oba kundelki, przygarnięte biedne bezdomne sierotki. Mam je w domu, ale w ciągu dnia biegają po ogrodzie. Szkody cały czas, ale bardzo je kocham

Zdjęcia bardzo ładne, roślinki wypielęgnowane, chyba masz dobrą rękę
Niech zdrowo rosną
paulina_ns 07:51, 08 maj 2015

Marzenaka napisał(a)
paulina_ns fju fju! Szalejesz z ogrodem! Pięknie wszystko rośnie. Ale masz szkodnika - słodki jest! A mój szkodnik (nie pies tylko córeczka moja) pozrywał z młodej jabłonki wszystkie prawie listeczki... Ręce opadają, zajęta byłam koszeniem trawy no i stało się! Nie wspomnę jak się ubłociła w miejscu posianej i podlanej trawy... Wypadałoby wyrzucić buty.
Po ciężkim tygodniu jutro mam zamiar jechać do ogrodniczego niestety muszę z dziećmi jechać ale może uda mi się coś kupić (planuję żurawki i korę, żeby skończyć ostatecznie to co zaczęłam).

Marzenko to ja takie "szkodniki" też mam wczoraj mój 2 letni synek chciał powąchać kwiatuszka ( tulipana), a że on jest wygodny to zamiast się schylić to tak go ciągnął w górę,aż urwał w sumie to tak już długo przetrwały, w tamtym roku, były tylko parę dni, bo dzieci sobie znalazły zabawę i wszystkie oberwały . A gdzie kupujesz korę i za ile? Ja ostatnio kupowałam w instytucie 80L za 14 zł.

ps. Gdzie się wybierasz do szkółki? mogłabyś mi się zorientować po ile mają hortensję vanilla fraise i śliwo wiśnię szczepioną na pniu? Bardzo Cię proszę o ile to nie kłopot.