Mirella zgadza się, też mam takie zdanie o ludziach i zwierzętach
Mam sąsiada, który powiedział mi kiedyś, że on bardzo kocha naturę i przyrodę, a potem dowiedziałam się, że jest myśliwym Nie jest moim ulubionym sąsiadem i nigdy nie będzie.
Jolu ja czekam na męża, aż wróci a póki co zakupy robię telefonicznie Dzwonię do szkółek i pytam, czy mają trawki i hortki, których poszukuję . Hortensje zamówiłam, a właściwie jeszcze nie zamówiłam, z tej stronki co mi podałaś, bo nie mam konta na allegro i nie wiem, czy mi zrealizują zamówienie.
Mirellko ja się bardzo cieszę, że jesteś u mnie stałym bywalcem . Patrzyłam na tą stronkę co mi napisałaś i faktycznie mają duży wybór trawek, jak nie dostanę tutaj zamówię u nich Kocham, kocham, a jak można je nie kochać? ja zawsze miałam zwierzyniec w domu psy, świnki morskie, chomiki, papugi, króliki Teraz niestety mogę mieć tylko psy, bo Syn ma alergię ma na kurz, roztocza, trawy, sierść kota.
No więc sprawa wygląda tak, byłam w szkółce gdzie mają największy wybór i hortensji vanilla fraise nie mają (zamówiłam na allegro ), turzycy 'ice dance' nie mają, ale Pani powiedziała, że jeszcze przyjdą, największy problem jest ze śliwo wiśnią na pniu, była tylko śliwa pissardii szzepiona na pniu, dosyć spore drzewka w fajnej cenie, tyle tylko, że nie wiem, czy ona nie za duża rośnie żeby była pod wykuszem? Nic nie wiedziałam o niej, więc się wstrzymałam ze zakupem, ale bardzo mi się spodobała. Jedynie co kupiłam to 2x rozplenice hameln, akurat im przyszły
Paulinko pissardi piękna i można ją ciąć. Myślę że jak posadzisz na środku rabaty będzie ok. Tnie się ją po kwitnienia w czerwcu. Tutaj polecana jest właśnie pissardi i nigra
Małgosiu jak to u mnie bywa, że zakochuję się od pierwszego wejrzenia więc godzinę później po nią wróciłam , kupiłam 2 i posadziłam je po bokach tak jak mi radziłaś, najwyżej będę często ją cięła i może ogromna nie urośnie. Później wstawię zdjęcia, bo teraz u nas oberwanie chmury
Wow, to nie tylko ja mam tak, że działam pod wpływem impulsu
U mnie na razie jeszcze słoneczko, ale coś się chmurzy.
Czekam na zdjęcia śliwy pissardi, może się zainspiruję