Paula, gdzie kupowałaś Pissardi? Ja oglądałam wczoraj u Pana w Akacji po 28 zł, ale mi się niskie wydawały. Te Twoje się wysokie wydają przy Małym Harcerzyku Rabatka fajna będzie, jak się wszystko "zabierze". Już jest fajna i ładny ma kształt.
Dzięki Jolu za identyfikację Pissardi kupowałam w Starym Sączu, były niższe, ale ja właśnie chciałam takie wyższe, płaciłam za nie 39 zł, więc jak tam bywa trochę przepłaciłam
Co Ty Aniu od nich chcesz? Przecież to jeszcze przedszkolaki, urosną w swoim czasie już nie mogę się ich doczekać, lubię eksperymentować, a ta rabatka będzie z roślinami, których jeszcze nigdy na oczy nie widziałam Chociaż dzisiaj się dowiedziałam, że sąsiadka ma rozchodnika, muszę u niej przyuważyć, bo jakoś wcześniej go nie widziałam, tylko mi mówiła i już myślałam, żeby od niej wziąść tych kilka sadzonek, co mi sunia zmasakrowała, tylko czy jego całego się wykopuje, żeby takie sadzonki wziąść, czy jak to się robi?
Trochę podkopujesz z boku i odrywasz sadzonki.
Hortensjom to myślę, że wykop duży dołek i daj ziemię z torfem, bo one lubią kwaśną.
Odcięłaś tą pelargonię?