Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

dorowel 19:04, 10 maj 2015

Złapał bakcyla, ja też na szczęście mogę liczyć na pomoc i cierpliwość M. Mnie tylko brakuje czasu i kasy by poszaleć, no i działka za mała. Cieszy każda zmiana, więc ... do dzieła
rumiankowa 19:10, 10 maj 2015

Paulina mój też się aktywował ogrodniczo może oni po prostu potrzebują trochę więcej czasu na złapanie bakcyla.
paulina_ns 19:16, 10 maj 2015

dorowel napisał(a)
Złapał bakcyla, ja też na szczęście mogę liczyć na pomoc i cierpliwość M. Mnie tylko brakuje czasu i kasy by poszaleć, no i działka za mała. Cieszy każda zmiana, więc ... do dzieła

Z moim czasem też kiepsko, ale jak się już za coś wezmę, to muszę skończyć, bo po nocach mi się to śni

Marta najwyraźniej ich bakcyle faktycznie są nieco opóźnione
rumiankowa 19:24, 10 maj 2015

A mam jeszcze 2 pytania techniczne
Ponieważ też jeszcze nie masz tynku... czy impregnowaliście czymś tą warstwę kleju? I co zamierzasz zrobić z roślinami jak przyjdzie czas, by zrobić elewację? Bo tak się zastanawiam, czy da się to ogarnąć bez przesadzania, czy nie ma szans?

paulina_ns 19:30, 10 maj 2015

rumiankowa napisał(a)
A mam jeszcze 2 pytania techniczne
Ponieważ też jeszcze nie masz tynku... czy impregnowaliście czymś tą warstwę kleju? I co zamierzasz zrobić z roślinami jak przyjdzie czas, by zrobić elewację? Bo tak się zastanawiam, czy da się to ogarnąć bez przesadzania, czy nie ma szans?

Nie, nie było niczym impregnowane, póki co musimy nałożyć jeszcze jedną warstwę, bo jak sama zauważyłaś nie jest jeszcze zaciągnięte klejem na gotowo. Sama się nad tym wiele razy zastanawiałam i pytałam o to męża, bo to on będzie robił i obiecał mi, że żadna nawet ta najmniejsza roślinka nie zostanie uszkodzona więc trzymam go za słowo, a zresztą sam dobrze wie co by było, gdyby coś zostało uszkodzone
paulina_ns 19:30, 10 maj 2015

dubelek, Wam też tak ogrodowisko się zacina? bo mi cały czas pisze, że strona niedostępna, a mimo to wiadomości są wysyłane, tyle, że po 2 razy...
paulina_ns 19:40, 10 maj 2015

Dzisiaj w biedronce kupiłam Liatra kłusowa floristan białą,wzięłam ją w impulsie i teraz zastanawiam się, gdzie ją posadzić? Nasionek mam 12 szt. może posadzę ją przy wykuszu? jak myślicie będzie pasowała z tamtejszym zestawieniem roślin?
katiaxx 19:49, 10 maj 2015

paulina_ns napisał(a)
No więc dzisiejsze zakupy

rozplenice 'Hameln'

i dwie śliwy 'pissardii' szczepione na pniu

Póki co na rabatce wszystko wygląda tak, szału nie ma, ale jak już wszystko dokupię, nasypię korę, myślę,że będzie ładnie

Piekne zakupy i pomocnik przystojniak !
Nie wiem czy ktoś juz o to nie pytał - ale czy nie zostawiasz miejsca na opaskę wokół domu - bo na zdjęciu wygląda że wiśnia bardzo blisko domu posadzona - jak będzie właziła na ściane - nie będzie się ładnie prezentować, pomyśl jak będzie wyglądać za 3,5 lat , szkoda ją tak "stłamsić przy ścianie
katiaxx 19:50, 10 maj 2015

nie dopisałam - kanciki - IDEALNE
dorowel 19:57, 10 maj 2015

Ja czekam właśnie na otynkowanie domu,dopiero wtedy zrobię rabaty pod domem, ale u mnie tynkować będzie zwykła ekipa, a nie niezwykły mąż