Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

KasiaW76 22:04, 25 sie 2015

U mnie pięknie padało
paulina_ns 22:07, 25 sie 2015

KasiaW76 napisał(a)
U mnie pięknie padało

Więc wniosek,że Dzisiaj wszyscy mamy wolne od podlewania
chagall 22:10, 25 sie 2015

Kolejny śliczny awatar i śliczna trawa
Anda 22:12, 25 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

Dziekuję Ewka przyznam szczerze,że już zaczęłam wątpić czy u nas popada,ale o 17 nareszcie spadł deszcz, delikatnie, ale zawsze coś

Nie chcę Cię gnębić, ale u mnie popaduje już od trzech dni. Nie wyobrażam sobie nawet tej suszy w PL.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
KasiaW76 22:13, 25 sie 2015

Podlewam co dwa dni
Iwk4 23:14, 25 sie 2015

paulina_ns napisał(a)

U nas dalej nic,oprócz strasznego wiatru. Aniu a jak ja podzielić? Łopatka na pół? Mam 2, podzielę na 4

Witaj Paulinko.
Przyszłam za tobą za ładnym awatarkiem.
Najlepiej podziel łapką, rozluźnij korzonki, da się ją rozdzielić delikatnie, aby jak najmniej korzeni uszkodzić. Ja dziś w ten sposób Miskanta ML dzieliłam -nie szpadelkiem, tylko karpę rozluźniłam i rozciągnęłam na dwie strony. Potem włożyłam na trochę do wiadra z wodą, aby po tych suszach się dobrze napiły i posadziłam do gruntu
Jak rok temu dzieliłam szpadlem, sporo odchorowały, korzenie uszkodzone, więc w tym roku sprawdziłam, czy da się inaczej
Marzenaka 00:05, 26 sie 2015

Paulinko, no no, jaka zmiana, super. A do tej szkółki trafisz. Na rondzie w Gołkowicach dolnych skręć na Gołkowice Górne i Gaboń. I zaraz pierwsza uliczka w lewo do końca (skręcasz na gimnazjum, potem jest ośrodek zdrowia i szkółka)
paulina_ns 07:39, 26 sie 2015

chagall napisał(a)
Kolejny śliczny awatar i śliczna trawa

Dziekuję na ' ice dance' polowalam już bardzo długo, od samej wiosny i w końcu dostałam, a teraz nie mam jej gdzie dać nie chce zdzierac kolejnego kawałka trawy, bo w tym roku nie planuje już nic, więc na razie ja gdzieś ulokuje tymczasowo, a wprzyszlym roku na pewno się sprzyda.
paulina_ns 07:42, 26 sie 2015

Anda napisał(a)

Nie chcę Cię gnębić, ale u mnie popaduje już od trzech dni. Nie wyobrażam sobie nawet tej suszy w PL.

U nas popadalo wczoraj, a dzisiaj znów słonko świeci, no cóż myślę,że takiej suszy jak ostatnio przez 2 tygodnie była już nie będzie, oby!
paulina_ns 07:43, 26 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

Witaj Paulinko.
Przyszłam za tobą za ładnym awatarkiem.
Najlepiej podziel łapką, rozluźnij korzonki, da się ją rozdzielić delikatnie, aby jak najmniej korzeni uszkodzić. Ja dziś w ten sposób Miskanta ML dzieliłam -nie szpadelkiem, tylko karpę rozluźniłam i rozciągnęłam na dwie strony. Potem włożyłam na trochę do wiadra z wodą, aby po tych suszach się dobrze napiły i posadziłam do gruntu
Jak rok temu dzieliłam szpadlem, sporo odchorowały, korzenie uszkodzone, więc w tym roku sprawdziłam, czy da się inaczej

Iwonko dziękuję za dobrą radę widzę,że Ty na tym forum jesteś taka nasza dobra duszyczka, zawsze pomożesz,podpowiesz