Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Margaret-ki :)

Ogród Margaret-ki :)

Tusiala 12:05, 17 wrz 2014

Ale piękne ogrody zwiedziłaś
MalgosiaR 19:17, 17 wrz 2014

Margaret_ka napisał(a)

Może pól różanych to nie pokażę, bo o tej porze nie wszystkie róże kwitły.
Ale te co dawały pokaz były śliczne. Oto kilka z nich:

O wow Gosiu, roze faktycznie piekne...gratuluje 7 rocznicy tez za 2 tygonie minie 7 u nas ...buziaki
Nikita 19:40, 17 wrz 2014

Zajrzałam, poczytałam...wiedeńskie róże powąchałam...
Zachwycające są te ogrody... tylko pozazdrościć...
Tusiala 10:38, 19 wrz 2014

Dlaczego nie ma nowych relacji i zdjęć?

malgorzata_s... 11:00, 19 wrz 2014

Kocham Wiedeń Byłam kilka razy i zawsze mnie zachwyca
Pozdrawiam
Margaret_ka 12:01, 19 wrz 2014

MalgosiaR napisał(a)
O wow Gosiu, roze faktycznie piekne...gratuluje 7 rocznicy tez za 2 tygonie minie 7 u nas

Czyli lada moment będziecie świętować. Wszystkiego najlepszego na kolejne lata.

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kocham Wiedeń Byłam kilka razy i zawsze mnie zachwyca

Gosiu, ja byłam pierwszy raz i pokochałam to miasto od pierwszych chwil.

Tusiala napisał(a)
Dlaczego nie ma nowych relacji i zdjęć?

No właśnie. Dobre pytanie. U mnie w ogrodzie nic a nic się nie dzieje. Nic nie dosadzam, nie przesadzam. Roślinki te same. Niektóre róże całkowicie przestały kwitnąć i zgubiły wszystkie liście, a inne nadal pięknie kwitną. Hortensje lekko się przebarwiają, a dalie coraz większe i bardziej obsypane kwiatami. Więcej kwitnących nie mam. Ogromna szkoda. Ale szkielet rabat jest, teraz pozostaje pomyśleć nad kwiatami, by zdobiły od wiosny do jesieni.

I ostatnio nie mam tez czasu na ogród, ciągle w biegu. A jak jest chwila to wesela, imprezy, wycieczki – w sumie to i dobrze, ale przydałby mi się dzień, taki caluśki dla mnie i ogródka. Jutro też weselicho, już piąte…. Zostanie jeszcze jedno i koniec. Wczoraj udało mi się posiedzieć w ogrodzie z dwie godzinki: oplewiłam ale tylko część, podlałam, wysadziłam poziomki. W tym czasie mąż z dziećmi zbierał orzechy laskowe. No właśnie, wczoraj postanowiłam, że nie wytnę tych leszczyn. Zebraliśmy już ponad 7kg orzechów, a jeszcze kilka kg jest na drzewach. A jakie duże i pyszne i nie robiliśmy oprysków. Jakoś wkomponuję te leszczyny w całokształt. W sumie to mamy fajny parawan z tych drzewek, bez nich byłoby bardzo łyso.

Dziś koleżanka w pracy obchodzi swoje urodziny. Oprócz drobiazgów podarowałam jej różę ze swojego ogrodu. Jest tak piękna, prosta i długa, że nie chcieli mi uwierzyć, że to z ogródka, a nie z kwiaciarni. Od ziemi była prościusieńka i nie miała odnóżek, tylko jeden pąk, a jej łodyga mierzyła około 1,30m. I jeszcze wczoraj zakwitła, idealnie na rodzinki.
Tusiala 12:03, 19 wrz 2014

No jak to co focić? Orzeszki, kwitnące dalie, przebarwiające się hortensje
Za chwilę tylko fotki kolorowe nam zostaną, gdy przyjdzie mróz i śnieg
lojalna_ 21:56, 20 wrz 2014

Witam sie u .Ciebie milutko ..ogrodny wiedenskie sliczne. U Ciebie piekny kawałek ziemi . Róze masz cudne i zdolna z Ciebie dziewczynka z tymi hortensjami . Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze powodzenia
Margaret_ka 06:59, 22 wrz 2014

Tusiala napisał(a)
No jak to co focić? Orzeszki, kwitnące dalie, przebarwiające się hortensje (

Już wszystko obcykałam. Teraz tylko wrzucić fotki

lojalna_ napisał(a)
Witam sie ... zdolna z Ciebie dziewczynka z tymi hortensjami . Pozdrawiam Cie serdecznie i życze powodzenia

I ja serdecznie witam. Wygląda na to, ze rozmnażanie hortensji to bardzo prosta sprawa. W sobotę podglądałam ostatnio wciśnięte patyczki - część od Gosi z Ciociogrodu i część od koleżanki z pracy. Wiele z nich puściło już korzonki. Wystarczyły im dwa tygodnie, by dać mi tyle radości.
Margaret_ka 07:58, 23 wrz 2014

Tusiala napisał(a)
No jak to co focić? Orzeszki, kwitnące dalie, przebarwiające się hortensje

Przekonałaś mnie. Foteczki z dedykacją dla Ciebie.

Wysiałam do ziemi jako roślinka zagadka. Nasiona dostałam dawno temu od mamy.
Okazało się, że to wilec. Pięknie oplata jedno skrzydło altanki.