Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

babka 00:03, 29 cze 2017

Szok!, nie wiedzialam, że Pomponella jest takim wielkim krzewem Obłędna.
A rozplenice to Ci wariują, co one takie wielkie ??
inag 00:06, 29 cze 2017

Żeby nie było tak pięknie i słodko. Mam też trochę i innych "fajnych ujęć":-0
(Na drugim zdjęciu sprawca. Kocham ją ale czy nie mogłaby sikać na kamienie na przykład???)

inag 00:12, 29 cze 2017

Żurawki zeżarte przez opuchlaki. Coś nie mogą się pozbierać

No i załamujący widok RH wykończonego przez tych samych gości:

Dziś urządziałam na nie polowanie. W efekcie 29 sztuk ubiłam. Co pół godziny latałam z latarką. Nawet nie chcę wiedzieć co myślą o mnie sąsiedzi. Jutro druga tura. Mospilan nic nie daje choć podobno na nie działa. Tutaj efekty ostatnich poszukiwań tej nocy:

MirellaB 00:13, 29 cze 2017

Ilonka piękne zdjęcia pięknego ogrodu
Rozplenice, seslerie, bukszpany, nawet małe hosty - wszystko piękne

Poskarżę się na moje Pomponelle - chyba zdziczały. Kwiaty są puste podobne do The Fairy.
Co z tymi moimi różami się dzieje. Sześć odmian róż mi się popsuło: Honey Milk, Pomponella, Summer Song, Aphrodite, Piano, Goethe. Wszystkie sadzone w zeszłym roku wiosną pięknie kwitły, a w tym sezonie totalna klapa
inag 00:14, 29 cze 2017

Grrrrrrr! Mospilan nie dał rady to ja dam! Takie mam postanowienie
MirellaB 00:16, 29 cze 2017

Jak jej nie kochać
Poczochraj za uszkiem
inag 00:16, 29 cze 2017

babka napisał(a)

Ja też tak mam, nie jesteś sama

Wiem, że to wredne ale dobrze wiedzieć że nie tylko mnie to dotyczy Zaraz też będę musiała uciekać bo dosyć mocno grzmi i boję się o laptopa...
inag 00:20, 29 cze 2017

babka napisał(a)
Szok!, nie wiedzialam, że Pomponella jest takim wielkim krzewem Obłędna.
A rozplenice to Ci wariują, co one takie wielkie ??

Uwierz mi, że ja też nie! Na szczęście mają tam dużo miejsca więc nie ma problemu. Inaczej musiałabym je przesadzić. Aż strach pomyśleć co by było gdyby ich wcale nie przyciąć wiosną... Zapączkowane są przy tym niesamowicie. Nie zdawałam sobie sprawy z ich rozmiarów.
Rozplenice żyją własnym życiem. Nic przy nich nie robię i dlatego tak je kocham
inag 00:25, 29 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Ilonka piękne zdjęcia pięknego ogrodu
Rozplenice, seslerie, bukszpany, nawet małe hosty - wszystko piękne

Poskarżę się na moje Pomponelle - chyba zdziczały. Kwiaty są puste podobne do The Fairy.
Co z tymi moimi różami się dzieje. Sześć odmian róż mi się popsuło: Honey Milk, Pomponella, Summer Song, Aphrodite, Piano, Goethe. Wszystkie sadzone w zeszłym roku wiosną pięknie kwitły, a w tym sezonie totalna klapa

Dzięki ale jak patrzę na te okaleczone przeze mnie bukszpany to aż śmiać mi się chce. Chyba pierwszy raz tak zaszalałam. Jakbym to robiła na kacu
Ale jak to zdziczały? Gdzie je kupowałaś? Jesteś pewna, że to ta odmiana? W zeszłym roku kwitły Ci normalnie?
Na Piano choruję od dawna i nawet miałam zamówić w tym roku ale nie mam dla nich miejsca. Najbardziej chciałabym Wedding Piano choć wszystkie z tej grupy są cudne. Goethe też mi się śni. Nie wiem co się ze mną dzieje - byłam takim wrogiem róż...
inag 00:26, 29 cze 2017

Mirellka, ale Ty za to chwalisz sobie Herzogin Christianę a u mnie to porażka totalna. Bardzo żałuję ich zakupu. Mają u mnie same wady

- Kwiaty trzymają się dosłownie dwa dni.
- są baaaaaaardzo wrażliwe na wilgoć. Od razu praktycznie brzydną przy pierwszym deszczu czy podlewaniu.
- Wykładają się mocno.
- mają mało pączków