Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

inag 00:57, 06 lip 2017

AngelikaX napisał(a)
Piękne ujęcia cudnego ogrodu... hosty wymiatają

Dzięki!
Nie sądziłam, ze hosty zbiorą tyle komplementów
inag 01:00, 06 lip 2017

babka napisał(a)

Całusy w słodki nochal Luny od ciotki Oli *
Takie "kwiatki" w trawniku też mam od kilku dni, Tofikowi w chorobie wszystko wolno

Ilonka, Twoje trawska prezentują się wyśmienicie !
Wszystko jest wyśmienite

Jutro przekażę wiadomość od cioci
Wiesz, najgorsze że ona zawsze robi to w najbardziej widocznych miejscach Czytałam ostatnio, ze podobno piwo świetnie działa na plamy po moczu na trawniku. Muszę wypróbować koniecznie.
Dzięki!
inag 01:08, 06 lip 2017

Czy u Was też pada non stop???
Trawy nie ma nawet jak skosić bo ciągle mokra. Jest już taka wielka, że boimy się za to zabierać... Jeszcze dwa dni i zrobi się dżungla Mam nadzieję, że jutro uda się ją w końcu doprowadzić do normalnego stanu. Wakacje coś nie dopisują w tym roku
inag 01:10, 06 lip 2017

Gdyby ktoś chciał wypróbować sposób na szybsze zazielenienie się wypalonych przez psi mocz plam na trawniku:

https://pl.pinterest.com/pin/ATZMU-9NhX6jQbscsPCPhPC0jo0YVcNdVqsAk9UDLI_YXrzrZgugf6k/
inag 01:13, 06 lip 2017

Ostatnio natknęłam się też na przepis na pasztet z selera. Brzmi dziwnie ale smakuje wyśmienicie. Jeśli ktoś ma ochotę wypróbować to polecam (Z dodatkiem grzybów leśnych suszonych oprócz pieczarek smakuje jeszcze lepiej - sprawdzone dzisiaj)

https://pl.pinterest.com/pin/376261743857919025/
Dorota123 14:50, 06 lip 2017

inag napisał(a)
Czy u Was też pada non stop???
Trawy nie ma nawet jak skosić bo ciągle mokra. Jest już taka wielka, że boimy się za to zabierać... Jeszcze dwa dni i zrobi się dżungla Mam nadzieję, że jutro uda się ją w końcu doprowadzić do normalnego stanu. Wakacje coś nie dopisują w tym roku
Szczęściara jesteś, że u Ciebie pada, u mnie susza okropna. Zamiast trawnika jest przyrośnięte siano do ziemi, wąż ogrodowy w użyciu 3 razy dziennie. Ledwo daję radę ratować rabaty.
Tak w ogóle to się witam, ja częsty gość u Ciebie tylko taki cichy.
Makao_J 16:09, 06 lip 2017

inag napisał(a)

Czosnki rosną już tak drugi sezon. Były wsadzane w grupach. Nie zauważyłam, zeby się rozmnożyły. Na moje oko jest ich tyle samo co w zeszłym roku.
Seslerię dzieliłam (zeszłoroczne kępy) bo zabrakło mi na te nowe rabaty jakiś 20 sztuk a nie chciałam już domawiać. Wszystko ładnie się przyjęło. Nic nie wypadło więc to chyba mocne trawy
Hosty dziękują

O no to fajnie. Jak sesleria się przyjmie to też kiedyś sobie podzielę.

Powiedz o której godzinie zbierasz opuchlaki. Podobno wieczorami zaczynają żerować na roślinach, tak?
frezja 22:13, 06 lip 2017

Makao_J napisał(a)

O no to fajnie. Jak sesleria się przyjmie to też kiedyś sobie podzielę.

Powiedz o której godzinie zbierasz opuchlaki. Podobno wieczorami zaczynają żerować na roślinach, tak?
Poukładaj na rabacie puste ciemne naczynia z gałązkami cisa w pobliżu atakowanych roślin..ponoć skuteczny wabik. Inny sposób to deseczki na rabacie..wejdą tam w poszukiwaniu ciemnego miejsca.
MirellaB 23:24, 06 lip 2017

Pierwszy raz na Wielkanoc robiłam pasztet. Teraz mi narobiłaś apetytu

Ilonka czy Twoje rozplenice jeszcze rosną?
frezja 23:48, 06 lip 2017

inag napisał(a)
Ostatnio natknęłam się też na przepis na pasztet z selera. Brzmi dziwnie ale smakuje wyśmienicie. Jeśli ktoś ma ochotę wypróbować to polecam (Z dodatkiem grzybów leśnych suszonych oprócz pieczarek smakuje jeszcze lepiej - sprawdzone dzisiaj)

https://pl.pinterest.com/pin/376261743857919025/

Wypróbuję brzmi smakowicie.